19
augusti
2019

Nu är det slut på favoritparaden

V75 Bergsåker lördag 24 augusti

Storloppet ”Sundsvall Open Trot” kryddat med en Multijackpot med minst 100 miljoner i sjurättspotten är vad som gäller på Bergsåker. Nu är det slut på favoritparaden!

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Flera om budet
Ett spelvänligt lopp för näst lägsta klassen inleder. 3 Everest Sisu och 2 Real Masterpiece visade båda toppform som etta och tvåa i V75 på Dannero senast och räknas tidigt.
4 Chocoboy var nära att ta skalpen på segerstaplaren Velten Versailles i V75 på Åby senast och står på tur för seger.
8 Guillaume Boko har visat bra kapacitet för klassen i två starter i Björn Goops regi.
9 Caligula är tillbaka på banan igen efter åtta månaders frånvaro och har tagit två raka segrar i försök och final i Dam-SM.
V75-2: SM för kallblod
Svenskt Mästerskap för kallblod ser ovanligt öppet ut i år då Månprinsen A.M. är konvalescent. 7 Pydin höll farten tappert som fyra efter Odd Herakles senast, får bära favoritkepsen.
1 Wilda Fille har en smickrande resultatrad, där de 17 senaste segrarna är tagna i monté under sadel!
Kalblodskungen Jan-Olov Persson, som selar ut hela fem hästar i loppet, har nog vässat sin kvintett lite extra då de väntar hela 250 000 kronor i segerpremie.
V75-3: Drog Svarte Petter
5 Eldorado B. tog en komfortabel spetsseger i V75 på Hagmyren näst senast. I V75 på Åby senast blev han fast med sparade krafter.
Robert Bergh lär ha haft höga tankar om 3 Spickleback Face då han gick upp mot kulltoppen i Jubilumspokalen på Solvalla senast.
Två av loppet bästa hästar 11 Bucks To Burn och 12 Esprit Sisu drog Svarte Petter i spårtombolan.
V75-4: Tuff nöt att knäcka
Ett lärlingslopp där det finns 15 ston utspridda på två distanser – samtidigt som vi hedrar Bergsåkers forne champion Lars Lindberg. 2 Queen Of Sand har hittat en bra uppgift på papperet och blir normalt en tuff nöt att knäcka från alla positioner.
Även 8 Visa As står bra inne i loppet och utmanar om segern utan strul.
15 Shadow Gar hade sparade krafter som sexa efter Uza Josselyn i EM för ston senast och går ner i klass nu.
V75-5: En skräll på lut
Ett stayerlopp lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 2 Staro Mary Lou har imponerat så smått vid sina segrar på slutet och har formen helt på topp.
12 Highspeed Dynamite visade bra styrka vid sin seger i sin andra start i Robert Berghs regi näst senast.
9 Simb Triumph tog en mycket enkel spetsseger med bra spänst i benen senast. Närmast sörjande var 3 Imola Boko, som är ute efter revansch.
V75-6: Ljus framtid
Ett rivigt sprinterlopp där det blir tuff laddning från flera ekipage. 2 Marciano tog en överlägsen spurtseger i Norge senast, jag gillade vad jag såg!
3 Mr Clayton J.F. har kapacitet som duger i klassen, står på tur.
Det är svårt att inte gilla 7 Falcon Am, som jag tror har en mycket ljus framtid.
V75-7: Sundsvall Open Trot
1 Ringostarr Treb kommer från en mycket imponerande seger i Hugo Åbergs Memorial. Han vann det här loppet 2017 och får bära favoritskapet.
2 Sorbet sitter perfekt placerad i andraspår och är en tuff utmanare.
Det är även 6 Makethemark och kanske framförallt 9 Cyber Lane, som satt fast med sparade krafter senast.

Bästa Drag 1: 4 Chocoboy (V75-1)
Bästa Drag 2: 9 Simb Triumph (V75-5)
Prisvärd Skräll: 2 Marciano (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

12
augusti
2019

Delad glädje är dubbel glädje

V75 Örebro lördag 17 augusti

Det är dags för finaler i korta E3 för treåringar på Örebro samtidigt som det är dubbel-jackpot! Det finns en undantagshäst i respektive avdelning.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Färgstarkt ekipage
1 Shorthanded Jag tog en säker spetsseger näst senast. Raden är dock smickrande och han är bara en av flera i ett öppet lopp.
3 Zaire Wise As vann åkandes vid sin spurtseger på Jägersro och får nu Ulf Ohlsson i vagnen för första gången.
8 Bo C. är ett färgstarkt ekipage som har fyra segrar på årets sex starter.
V75-härdade 9 Reverend Wine hamnade på vingel i spåren.
V75-2: Delad glädje...
Kullens drottning 3 Mascate Match är vacker som en tavla och det stinker klass om den treåriga Muscle Mass-märren! Vilket hennes åtta segrar på nio starter också understryker. I långa E3-finalen på Eskilstuna näst senast drog hon till ledningen från ett indentiskt läge, där segern skrevs till överlägsen och segertiden till 1.12,3/2140 (nytt löpningsrekord). Hon tränas och körs av den finska travnestorn Pekka Korpi, som hunnit bli 70 år ung. Mascate Match ägs av
1 000 andelägare från Helsingforslaget HIFK:s supportrar – snacka om att delad glädje är dubbel glädje!
V75-3: Ett fräscht tillskott
1 Vainqueur R.P. tog en enkel spetsseger med sparade krafter i Jubileumstetet senast. Björn Goop tackade dock nej till en plats i Jubileumspokalen då ägarkretsen vill spara på krutet inför stundande vintermeeting i Frankrike.
Fyraårige 2 Evaluate är ett fräscht tillskott i den högsta klassen och det ska bli spännande att se om han kan sätta det äldre gardet på plats.
3 Charrua Forlan laddas som vanligt tufft den första biten av Emila Leo för att komma först ner till sargen.
V75-4: Spelar ingen roll
Ett öppet lopp för lägsta klassen där en skräll ligger på lut. 1 The Real Face kommer från en säker spetsseger och öppnar kvickt ur volten.
Det gör även 3 Kapten Kidd, som har två raka segrar efter några månaders frånvaro från tävlingsovalen.
7 Västerbo Pokerface kommer tillbaka efter ett drygt års frånvaro, men det brukar inte spela någon roll då det är Timo Nurmos som tränar.
V75-5: Petri Puros ånglok
Ett stayerlopp över 3140a för den näst lägsta klassen, där styrkan kommer att ut sin rätt över upploppet. En som älskar förutsättningarna är Petri Puros ånglok 8 Burning Man, som kommer till start med tre raka segrar i bagaget.
Timo Nurmos bjuder upp till kamp med 2 S.G.Charpentier och nyförvärvet 12 Exit Angot.
V75-6: En ultratalang
Vilken ultratalang! 3 Aetos Kronos slog sitt eget världsrekord, som sattes i Treåringseliten under elitloppshelgen, med en tiondel när han segrade i långa E3-finalen på 1.11,8/2140a näst senast. I uttagningen till dagens korta E3-final tog han över ledningen varvet kvar och vann joggandes – hua!
V75-7: Kapabelt yrväder
Det kapabla yrvädret 2 Very Kronos gör en spännande comeback efter fem månaders frånvaro – och vi får se om han lyckats sansa sina tävlingsnerver?
8 Vienvia Font spurtade ettrigt som tvåa efter Vainqueur R.P. senast och kan duga med lite klaff på bitarna.
Hur bra är egentligen 11 Global Undecided!?

Bästa Drag: 7 Västerbo Pokerface (V75-4)
Prisvärd Skräll 1: 12 Exit Angot (V75-5)
Prisvärd Skräll 2: 8 Vienvia Font (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

05
augusti
2019

Ural omgångens bergvinnare

V75 Åby lördag 10 augusti

Åby Stora Pris står för dörren och det är inte mycket som talar emot Propulsion. Som spelobjekt är han inte särskilt spännande - då kan Ural vara ett mer prisvärt drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Norsk inledning
4 Global Undecided glänste senast och blir troligen favorit i den första V75-avdelningen. Är han lika bra igen vinner han troligen, men den här killen har åtminstone tidigare varvat prestationerna.
1 N.Y.Coeurdesoleil känns lite hetare på liret. Någon ledning lär han knappast hålla upp, men eftersom Åby är rikets enda bana med dubbla open stretch finns ju både en plan b och en plan c...
12 Hierro Boko var galet bra när han senast plockade ner stridsvagnen Vincero´Gar från dödens och blir det lite fart därframme är han inte borta.
V75-2: Velten välts inte
3 Velten Versailles är, likt Propulsion, inte världens mest kittlande speldrag, men ibland får man rätta in sig i favoritledet och njuta av sporten. Denne fyraåringskanon får knappast stryk från detta perfekta läge.
12 Miss Silver kan nog skära guld om favoriten mot förmodan skulle komma bort. Westholms dam ser urläcker ut för dagen.
V75-3: Ural rundar allt
10 Ural kan nog också bli favoritspelad när insatserna är färdigplacerade, men då han möter flera vassa konkurrenter kan han ändå bli underspelad. Siktar man på rejält med kosing kan det vara idé att spika Ural och gardera storisarna.
4 Eldorado B. blir troligen flitigt anlitad, men han känns lite överspelad denna gång. Visst; han kan hitta till front, men får han massage kan han nog bli blöt sista biten.
9 Hazard Boko ser allt bättre ut och kan få ett passande lopp i draget.
V75-4: Valde Björn rätt?
9 Short in Cash är Björns val av tre, och sett till grundkunnandet har han nog valt rätt. Han är dock inte helt pålitlig och galopprisken ska inte underskattas.
7 Twigs Ceasar får Örjan i vagnen och känns roligare. Ett par genomkörare bör dessutom ha gjort den här rejäle krabaten gott.
V75-5: Zlatan först i mål
9 Missile Hill är ännu en av alla Redén-skjutare som lär tjäna grova pengar under sin karriär. Han blir säkert favorit här och det behöver förstås inte vara fel. Bakspår mot bra hästar har dock fällt en och annan favorit genom åren.
6 Zlatan gjorde bort sig i sverigedebuten, men såg ut som en riktig häst. Skulle han sköta sig den här gången kan han nog braka mot ledningen och stanna där hela vägen.
2 Patent Leather får Goop i vagnen och kan vara en luring på det.
V75-6: Baronen kung
8 Baron Gift var toppfin som tvåa bakom Sorbet senast och, handen på hjärtat, inte finns det någon sådan motståndare med i det här fältet. Spåret är bara oddshöjande.
9 Spartan Kronos är en kanon i grunden och ska inte underskattas.
V75-7: Dumt att gardera
9 Propulsion är en maktfaktor i den här typen av lopp, och det här är inte det blodigaste gäng han mött i sin karriär. Även här känns det mest fåfängt att gardera.
4 Milligans School kan leda länge, men över den här distansen måste det bli kämpigt att hålla ifrån sig Propulsion till slut. 1 Usain Henna kan vara en storskräll om man ändå garderar.

Bästa Drag 1: 10 Ural (V75-3)
Bästa Drag 2: 8 Baron Gift (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Hierro Boko (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

17
juni
2019

Upp och Hoppa - det är Midsommar

V75 Kalmar söndag 23 juni

Traditionsenligt är det Kalmar som är värd för midsommarhelgens V75-omgång på söndag. Kuskvirtuosen Örjan Kihlström har det väl förspänt med flera chanser, där jag håller Uppohoppa som mest prisvärd.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: En sansad person?
Joakim Lövgren är normalt en sansad person, men efter hans styrning med 1 Sevilla senast får jag kanske omvärdera det omdömet. Efter att ha blivit över från sitt innerspår bakom bilen satte Joakim upp ett våldsamt tempo utvändigt ledaren, där första rundan klockades till 1.08,9! Att Sevilla trots det höll till en andraplats var en prestation utöver det vanliga.
5 Pastor Power öppnar kvickt mitt i banan och trivs extra bra i ledningen.
10 Exclamation Mark har två V75-segrar i bagaget, men har inte startat på fem månader – dagsform?
4 Cobbys Olifant hade ingen tur med positionerna senast och duger gott med lite klaff på bitarna.
V75-2: Kommer gå undan
1 Copaca Banana har fyra segrar på de fem senaste starterna och har formen absolut i zenit. Han öppnar bättre än medel, men kan ändå få svårt att försvara sitt innerspår.
3 Red Rock Canyon Ås, 4 Maple Hill’s Eto’o och 5 Alicia Bore öppnar alla tre mycket kvickt och det kommer gå undan första halvvarvet.
V75-3: Vilar inte på hanen
Kalmarsundspokalen ser ut att bli en spännande tillställning. 1 Policy Of Truth har två formhöjande lopp i kroppen och står på tur för en seger.
2 Slide So Easy svarade ut Ringostarr Treb i 1.07-öppning första halvvarvet i Oslo Grand Prix senast, innan han fick soppatorsk redan 650 kvar.
3 Coktail Fortuna och 4 Pastore Bob vilar inte på hanen när bilen lämnar fältet och vill till spets.
6 Generaal Bianco såg fin ut som fastlåst i ett försök till Sweden Cup senast, men har varit struken efter det vilket gör honom lite svårbedömd.
V75-4: Obesegrad gäst
Hemmahoppet 2 Jesper Trot har tre segrar och lika måga andraplatser på karriärens sex starter. Han kommer från en spurtseger i V86 på Vaggeryd och har haft siktet inställt hit en tid.
Den holländska gästen 9 Velten Versailles vet ännu inte hur det känns att förlora när han på söndag jagar sin sjätte raka seger!
V75-5: Nu reser vi oss upp
1 Secret Mission har två komfortabla spetssegrar i ryggen och laddas tufft.
4 Uppohoppa är uppåt med två lopp i kroppen och har en bra uppgift på papperet, när vi dansar runt midsommarstången.
Spurtstarka trion 9 Hazard Boko, 10 Comanche Moon och 12 Ragazzo Da Sopra brottas alla med bakspår.
V75-6: Prisvärd skräll
Kalmarsundsstayern över dryga tre varv. Fjolårets vinnare av Harper Hanovers Lopp 14 Platon Face har uppträtt ojämnt i år. Han är stark som brännvin!
Grundkapable 4 Aquamarin har en missvisande rad - skrällbud!
V75-7: Vem tar spets?
Stoeliten avrundar. 6 In Toto Sund visade finfin form vid sin seger på Östersund och får bära favoritkepsen.
Den som vinner spetskampen av 2 Shadow Gar och 3 Ultra Bright bjuder favoriten på en tuff match.
8 Dear Friend kommer tillbaka efter uppehåll och har dunkel dagsform Trevlig Midsommar!

Bästa Drag 1: 6 Generaal Bianco (V75-3)
Bästa Drag 2: 4 Uppohoppa (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Aquamarin (V75-6)

/LARS ERLANDSSON

10
juni
2019

Fjärde raka segern för Propulsion

V75 Boden lördag 15 juni

Det är midnattstrav och klockan står på 22:46 när Propulsion jagar sin fjärde raka inteckning i Norrbottens Stora Pris på Boden på lördag.Guli Storm skräller i kallblodsloppet?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bergh i huvudroll
1 Quito Lane tog en komfortabel spetsseger i V75 på Boden 31/3, i sin första start i Robert Berghs regi. Även den gången satt Ove Ander Lindqvist i sulkyn. Hästens senaste tio starter är dock gjorda med bilstart, och det är lite svårbedömt hur snabbt Quito Lane öppnar från sitt innerspår i voltstart? Robert Bergh själv sitter upp bakom nyförvärvet 4 Macelleria, som har visat bra spring i benen i tidigare regi.
Hemmahoppet 6 Canwin B.F. står perfekt inne i klassen på pengarna och kommer till start med tre raka segrar.
V75-2: Mycket vunnet
Spelvänligt stolopp med 15 hästar utspridda över tre volter.
Loppets två mest meriterade hästar, 14 Millie Millionaire och 15 Hope And Dreams, hittar vi på dubbla tillägg och det blir ofta trafikstockning i tredjespår när attacken sätts in.
3 Glace Au Four kommer från en enkel spetsseger och lyckas offensive Claes Sjöström sno åt sig taktpinnen är mycket vunnet.
V75-3: Svårfångat drag
Ett stayerlopp över tre varv som håller bra kvalitet. 7 Mellby Club visade finfin styrka vid sin V75-seger på Åby näst senast och gillar dryg distans.
2 Coogan fick inte aktionen att stämma till fullo i V75 på Gävle senast, blir normalt svårfångad härifrån.
10 Whipped Eggs har visat upp en enorm styrka i sina senaste starter och räds inte ett offensivt upplägg.
8 Zorro Swing fast med sparat sist.
V75-4: Avgörs i starten?
Kallblodsloppet ser öppet ut och här kan en skräll ligga på lut. Favoriten 5 Guli Rubin kommer till start med tre raka spetssegrar och vi behöver inte fundera på vilket taktik Jörgen har.
4 Joker C.K. med Örjan Kihlström har dock spåret invändigt i volten, och mycket kan avgöras i starten.
Skrällen 11 Guli Storm spurtade rappt som trea i V75 på Östersund i lördags och får åter Erik i vagnen.
V75-5: Går ner i klass nu
9 Shocking Superman spände musklerna mot högsta eliten i Jämtlands Stora Pris i lördags, det ändade i startgalopp. Han går ner i klass nu.
10 Bucks To Burn avslutade rykande vid sin spurtseger i bronsfinalen på Solvalla! Tuffare placerad denna gång.
Vi vet vad 6 Hawk Cliff och 7 Nobel Amok kan uträtta när de håller sig till rätt gångart.
12 Mr Golden Quick flyger lågt.
V75-6: Revanschsugen
Daniel Redéns USA-import 12 Fleet Admiral har övertygat i tre raka segrar. Får bära favoritkepsen trots sämsta läget.
Den norsktränade segerstaplaren 8 LittleRedCorvette med fem raka segrar utmanar.
5 Qiao Q.L. såg ut att sitta fast med vinstkrafter i lördags och är kvick bakom bilen. Revansch?
4 Wrongdoer blev för lätt utan skor på alla fyra hovarna senast.
V75-7: Jagar fjärde raka
Världsartisten 4 Propulsion gick tyvärr inte att känna igen i Elitloppet på grund av diverse orsaker. Nu jagar han sin fjärde raka titel (!) i Norrbottens Stora Pris, med hela en miljon kronor i segerpremie. Normalt vinner han från alla positioner. Men som 5 Makethemark såg ut som fastlåst med sparade krafter i Elitloppet är det nog fler än tränare Petri Salmela som vill lätta på börsen och säga syn.

Bästa Drag 1: 2 Coogan (V75-3)
Bästa Drag 2: 5 Qiao Q.L. (V75-6)
Prisvärd Skräll: 11 Guli Storm (V75-4)

/LARS ERLANDSSON

03
juni
2019

Tror på Träff i Jämtlands Stora Pris

V75 Östersund 8 juni

Jämtlands Stora Pris står på menyn när Östersund dukar upp sin V75-meny. Upploppet mäter hela 218 meter och är näst längst i landet. Queer Fish flyger lågt igen.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Ett minne blott
Ett smålurigt voltstartslopp inleder.
6 Jaques Noir fick dra tåget i tredjespår sista 700 i lördags på Mantorp och orkade inte gå i klinch med Secret Mission över upploppet. Startspecialisten Erik Adielsson missar sällan från springspår, och är ekipaget först ner till sargen tror jag att årets segernolla är ett minne blott.
7 Leader Brodde spurtade rappt med Yannick Gingras i sulkyn på Rättvik senast, kan skrälla med klaff.
Norrlandshoppet 3 Zorro Swing har visat fin form i två raka segrar och har bra statistik i sina V75-starter.
V75-2: Flera med chans
En Spårtrappa för lärlingar, som sitter upp bakom 15 ston efter startbilen.
4 Qiao Q.L., 6 Walkie Talkie, 9 Au Pair Girl, 10 Sahara Sun och 15 Virunga var med i samma V75-lopp på Rättvik senast. Walkie Talkie och Au Pair Girl spurtade bra som närmast sörjande bakom vinnaren. Qiao Q.L. galopperade med sparade krafter 400 kvar och är bättre än raden.
V75-3: Svårfångad i spets
Även lägsta klassen ser lurig ut. Storväxte 9 Crazy First Love visade bra styrka vid sin seger senast och räds inte ett tufft upplägg.
7 Global Winner får klart godkänt för sin tredjeplats utvändigt ledaren i V75 på Gävle, och blir svårfångad i spets.
4 Yrwing och 6 Eskimo Brother var båda uppåt vid sina segrar senast.
3 Don’t Worry har idel andraplatser i raden och står verkligen på tur för en viktoria.
V75-4: Uppåt utan skor
Ett kallblodslopp med 15 hästar.
11 Bellfaks står för klassen i gänget och blir tung att stå emot – om han sköter sig?
4 Faks Nils var klart uppåt utan skor på hovarna vid sin spurtseger senast.
6 U.R.Faxe är uppåt med lopp i kroppen och får Ulf Ohlsson i sulkyn.
Skrällen 8 Guli Storm förstärks med Erik Adielsson bakom spakarna.
V75-5: Formkusk i vagnen
1 Hungarian Hotwax har visat bra form under lång tid och blir spännande med formkusken Carl Johan Jepson i vagnen.
Stallkamraten 6 Findus M. har formen helt på topp och står på tur för en skrällseger – pass upp!
Alla hästarna med bakspår är spurtstarka, där 10 Knifetown Lover är ute efter revansch efter sin galopp på Solvalla senast.
11 Grammofon flyger lågt till slut.
V75-6: Tror på Träff
Jämtlands Stora Pris med 700 000 kronor i segerpremie.
2 Milligan’s School och 4 Double Exposure hade inte sin bästa dag i elitloppsförsöken och laddas tufft för ledningen. 5 Queer Fish avslutade virvlande vid sin spurtseger i Sweden Cup och är draget. Den italienska duon 6 Voltaire Gifont och 10 Volnik Du Kras är inga dunungar och räknas tidigt.
V75-7: På tur för seger
1 Nobel Amok floppade från ledningen som stor favorit i V75 på Gävle, men kan bättre än så, och mycket avgörs om han försvarar sitt innerspår.
Jag gillar 5 Sign Me Up Too, och jag glömmer inte hans minst sagt svettiga lopp utvändigt ledaren i V75 på Romme näst senast.
Supersprint-kungen 8 M.T.Insider hade inga problem att försvara sin titel under elitloppshelgen. Turbon är påslagen och det är bara att hålla i sig.

Bästa Drag 1: 5 Queer Fish (V75-6)
Bästa Drag 2: 7 Global Winner (V75-3)
Prisvärd Skräll: 6 Findus M. (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

27
maj
2019

Har Johan nyckeln till alla rätt?

V75 Mantorp lördag 1 juni

Vrålen och hejaropen från elitloppshelgen sitter fortfarande kvar när vi sätter tänderna i en spännande V75-omgång på Mantorp. Johan Untersteiner kör mina två bästa drag – och kan vara nyckeln?

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Ina Scots ära
Ett fyraåringslopp med 300 000 kr i segerpremie inleder. Stefan ”Tarzan” Melander selar ut en kvartett, 2 Tito C.A., 3 Thrust Control, 6 Brothers N.Arms och 7 Flight Dynamics, och har fullt upp hela veckan med hur han ska lägga upp taktiken.
Toppstammade 9 Forfantone Am (Muscle Hill - Tamla Celeber) har ett formhöjande lopp i kroppen efter ett halvårs frånvaro och här förväntar jag mig en mycket bra prestation.
Adrian Kolgjini bakom 1 Smokin Joe laddar tufft och försöker försvara sitt innerspår med näbbar och klor.
V75-2: Valt rätt häst?
Stayerlopp för lägsta klassen där det är flera om budet. 1 Real Face var uppåt vid sin spetsseger senast och öppnar kvickt bakom bilen.
Johan Untersteiner har en duo till start där han lånar ut 8 Sandsjöns Enzo till Björn Goop. Hästen visade finfin styrka och moral vid sin seger utvändigt ledaren senast.
5 Global Warrior har också visat bra styrka och inställning – Johan brukar väl inte välja fel häst?
V75-3: Drag med bra sikte
Adrian Kolgjini kan inte klaga på spårtombolan då han lottats till innerspår i de tre inledande avdelningarna. 1 Tony Afrika har bra styrka och de två senaste segrarna är tagna i V75.
Den kapabla duon 4 U.R.Amazing och 5 Short In Cash blir dock tunga att stå emot, om de kommer iväg i rätt gångart från sina knepiga startspår.
Loppets drag 6 Roofie har siktats hit.
V75-4: Flera om budet
Svårbedömt stolopp med 15 hästar utspridda på tre volter. 5 Mellby Glorious har årsdebuten avklarad och Björn Goop hoppas på ledningen.
Frontrunnern 6 Callmeawinner har tio segrar på 24 starter och vi får se hur Erik Adielsson löser uppgiften.
12 Ginny Weasley har formen i zenit och flyger lågt över upploppet.
V75-5: Har slickat såren
Tuff laddning från flera ekipage och här kan vi förvänta oss en riktig fartfest. 2 Minnestads El Paso blir att bättre för varje start och duger gott.
3 M.T.Joinville var det positiva tongångar om inför årsdebuten.
4 Wingait C.H, 5 Dragster och 8 Mack Dragan laddas alla tre för att komma först ner till sargen, men där kan det var upptaget.
Skrällen 1 Västerbo Exact har slickat såren en tid och kan inte klaga på förutsättningarna.
V75-6: Mäter muskler
Ett spelvänligt stayerlopp för högsta klassen. Fjolårets derbyvinnare 10 Who’s Who har årsdebuten avklarad och mäter nu sina muskler mot den äldre eliten för första gången.
Starke 8 Rajesh Face gör sin första start som valack. 4 Reckless är troligen väl förberedd inför sin årsdebut. 5 Racing Mange öppnar kvickt och kan vara ledaren. Skrällen 2 Lucifer Lane har körts passivt i årets starter.
V75-7: På tur för seger
2 Jaques Noir har radat upp bra prestationer och har tre raka andrapris utan skor på hovarna – står på tur!
4 Radagast kommer från en minst sagt imponerande insats, och segerstrider trots att han går upp i klass.
7 Sebastian Journey kommer tillbaka efter några månaders frånvaro och öppnar raskt bakom startbilen.
Skrällen 11 Baritone Artist mötte tufft motstånd i Kungapokalen senast.

Bästa Drag 1: 5 Global Warrior (V75-2)
Prisvärd Skräll: 6 Roofie (V75-3)
Prisvärd Skräll: 1 Västerbo Exact (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

20
maj
2019

Gula kusken från Italien i huvudroll

V75 Solvalla lördag 25 maj

Vi har en mycket spännande V75-omgång att sätta tänderna i, när Elitloppshelgen drar igång på lördag. Den gula kusken från Italien, Allessandro Gocciadoro, har det väl förspänt.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Är troligen uppåt
Ett rivigt sprinterlopp för Stoeliten inleder Elitlopphelgens V75:a. Fjolårets Stochampionatssegrare 10 Mellby Free tog en komfortabel spetsseger med sparade krafter i årsdebuten och formkurvan pekar uppåt. Men det krävs tufft tempo i täten om hon ska kunna komma in i matchen till slut från sitt bakspår. 3 Shadow Gar har en enkel spetsseger i V75 på Örebro i bagaget.
4 Peace Of Mind var femma efter Readly Express i Finlandia Ajo senast, och är troligen uppåt till denna start.
V75-2: En nykter skräll
Segerstaplaren 6 Hankypanky Rubyred fick bita i det sura äpplet efter ett lopp utvändigt ledaren i tufft tempo i V75 på Bergsåker. Svårbedömt hur kvickt hon öppnar från springspår. Bra spring i benen har även 7 Fossens Wally, men även här är startmomentet ett frågetecken.Skrällen 13 Miss Sober reparerade en startgalopp på bästa vis i Drottning Silvias Pokal senast och kan överraska med lite klaff på bitarna under vägen.
V75-3: Vad är mjölksyra?
5 Vincero’ Gar har imponerat oerhört i två raka segrar på svensk mark och vet inte vad mjöksyra är för någonting.
2 Bucks To Burn har visat finfin styrka i årets två starter och är uppåt. 1 Pastor Power är obesegrad i ledningen och taktiken är given. 11 Ural får tapperhetsmedalj för sin seger i V75 på Örebro och gillar det tuffa tempot i täten.
Skrällen 4 Excalibur It imponerade stort vid sin överlägsna spetsseger på Vermo och öppnar visslande kvickt.
V75-4: Något att bita i
5 Sato med amatörtränare Håkan E Johansson i sulkyn visade var skåpet ska stå när han segrade åkandes utvändigt ledaren på Örebro – och här får proffsen något att bita i! Spurtstarka duon 10 Marcello Wibb och 12 Viking Brodde var båda uppåt utan skor på hovana senast och räds inte ett tufft upplägg.
V75-5: Flera om budet
1 Emile Zola Sisu försvarade sitt innerspår i en kvick start på Vermo och får klart godkänt för sin insats, även om han blev snuvad på segern av 12 North Lexus, som smugit med i rygg och fått luckan in på upploppet. 11 Bizzi Blizz har vunnit från alla positioner och kommer till start med två imponerande V75-segrar i ryggen. 3 Norton Commander och 5 Mellby Club imponerade i sina genrep.
V75-6: Gula kusken
3 Varieta’ Luis gjorde ett grymt lopp när han satte klorna i elitloppsaktuelle Milliondollarrhyme på Åby, och den gula kusken från Italien har flera fina chanser i omgången. 6 Baron Gift har spurtat ettrigt mot den översta eliten på slutet och går ner i klass nu. 10 Lesperanza och 11 Global Trust hade ingen tur i spårtombolan.
V75-7: Harper Hanovers
2 Whipped Eggs har visat prov på enorm styrka på barfotabalans två senaste, och vi får se om Per Lennartsson kommer lika bra överens med den lynniga travaren. 6 Magic Cash var fin vid sin seger näst senast och laddas mot ledningen.
Från Frankrike gästar 10 C.D. som är en tuff märr, som tagit två raka segrar i Jean Michelle Bazires regi.

Bästa Drag 1: 4 Peace of Mind (V75-1)
Prisvärd Skräll: 13 Miss Sober (V75-2)
Prisvärd Skräll: 4 Excalibur It (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

13
maj
2019

Det finns en rosa biljett på spel

V75 Gävle lördag 18 maj

Dagarna bara rusar förbi och det är bara en vecka kvar till Elitloppshelgen, när Gävle dukar upp sin V75-meny på lördag. Det finns en rosa biljett på spel i ”Prins Daniels lopp”.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Nobel spetsvinst
Fjolårets ”Speedrace”-vinnare under elitloppshelgen 5 M.T.Insider slipar formen för att försvara sin titel kommande helg på huvudstadsbanan. Han är blixtrande kvick bakom bilen, men släpper till en bra rygg över dagens lite längre distans.
6 Nobel Amok tog en säker spetsseger före en vasst spurtande 7 Eder Bob på Solvalla senast. Nobel Amok är den troliga ledaren i loppet.
2 Shocking Superman spurtade bra som tvåa i V75 på Bergsåker senast och närmar sig sin första viktoria på svensk mark.
Skrällen 9 Stepping Spaceboy har formen intakt och hoppas att loppet blir kört i ett tufft tempo.
V75-2: Taktiken är given
Ett lärlingslopp och Spårtrappa med 15 hästar bakom bilen. 2 Load Relief såg formstark ut med sparade krafter senast. Han tog sin senaste seger från ledningen med just Kai P Jussila i vagnen, och vi behöver inte fundera på vilken taktik det blir.
7 Panther Face kommer med två tappra andraplatser i bagaget. Senast fick han göra jobbet utvändigt ledaren med 5 Sanda Love i rygg, som tackade för hjälpen och spurtade till en säker seger över upploppet.
15 Kövras So Far har tjänat mest pengar och får därmed också starta från sämsta läget. Formen är bättre än raden och han kan skrälla med klaff.
V75-3: En rejäl Viking
Ett öppet kallblodslopp på papperet, om nu inte den norsktränade gästen 5 Rappnor leder loppet hela vägen?
10 Don Viking var riktigt rejäl vid sin spurtseger i V86 senast, där han säkert satte klorna i ledande 14 Joker C.K. mitt på upploppet.
Kapable 13 Backegubben borde gå iväg i rätt gångart från sitt innerspår.
V75-4: Stor galopprisk
7 Falcon Am spurtade ettrigt från kön vid sin fjärdeplats i V75 på Örebro, och får en kvick start från sitt springspår.
5 Global Winner kommer från en överlägsen spetsseger och har tveklöst kapacitet för vinst, men det är stor galopprisk från spår fem i volten.
10 Hulk Boko har styrkan som signum, vilket kommer väl till pass från det här svåra utgångsläget.
V75-5: Tar inga fångar
Ett rivigt sprinterlopp där den gula ”bålgetingen” från Italien, Alessandro Gocciadoro, bakom 5 Zanzibar Wise As inte tar några fångar i sin jakt på taktpinnen.
Han kommer dock att bli tufft utmanad av 6 Bizzi Blizz, som har tagit sina två senaste segrar utvändigt ledaren och inte räds ett tufft upplägg.
V75-6: En rosa biljett
Fjolårets Elitloppsvinnare 2 Ringostarr Treb kommer inte att försvara sin titel kommande helg även om han vinner idag.
4 Pastore Bob laddas tufft för ledningen och har nog inget emot en rosa biljett för andra året i rad.
Spurtstarke 1 Sorbet gynnas av det tuffa tempot i täten och flyger lågt till slut – loppets drag!
V75-7: En påläggskalv
2 Donners Am hade finfin spänst i benen utan skor på hovarna vid sin seger senast och gillar lång distans.
3 Coogan har visat upp ett brett register på slutet och här kan Daniel Redén ha en ny klassklättrare.

Bästa Drag 1: 2 Load Relief (V75-2)
Bästa Drag 2: 1 Sorbet (V75-6)
Prisvärd Skräll: 9 Stepping Spaceboy (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

06
maj
2019

Örjan kniper bägge pokalerna

V75 Åby lördag 11 maj

Härlig sport när de båda pokalloppen ska avgöras på Åby på lördag. Man behöver inte någon kristallkula för att räkna ut att Conrads Rödluva vinner på damsidan, men den gode Örjan har dessutom toppchans att även vinna herrarnas slag med Evaluate.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Spel mot ett mål
3 Conrads Rödluva är bara bäst i loppet och det vore en rejäl skräll om hon och Örjan bränner detta. Bara att spika, även om spelprocenten lär anta Järvsöfaks-nivåer. 6 Zourane Kronos är nog inte så mycket sämre i grunden, men behöver härdas för att slå en sådan järnmärr som Rödluvan. 2 Racing Brodda är också riktigt bra, och skulle favoriten ha vaknat på fel sida kan Mattias Djuse träna en klassisk vinnare.
V75-2: Nya tag, Vlad
3 Vlad del Ronco brände som hårt betrodd i ett värre gäng än detta senast. Björn upp denna gång, och det borde vara en rekorderlig vinstchans. 12 Martin de Bos har en tolva på vojlocken och lär bli uträknad av de flesta. Det här är dock en riktigt bra häst, och skulle det bli full fräs på det hela kan han skrälla.
V75-3: Day hela dagen
8 Day or Night In har egentligen helt fel förutsättningar, men fältet är litet och med tanke på hur taggad han sett ut bör han kunna gå för fullt under en stor del av loppet. Bra chans. 4 Montdore hamnar nog under radarn här, men det här är en rejäl herre som visade full form vid vinsten senast. Han ska inte underskattas. 3 Lionel N.O. har väl inte ”glänst ihjäl sig” på ett tag, men uppges vara åtgärdad och träna bra. Olympiatravstrean 5 Bahia Quesnot är också ett givet streck.
V75-4: Örjan på hugget
Örjan ser på förhand ut att få en höjdardag på jobbet, och när han här kör 3 Viking Brodde för första gången kan det bli full pott direkt. 1 Gambit Brodde kan nog vara bästa hästen, men han uppträder lite oborstat och var han hamnar från innersniff är en gåta.
V75-5: Dags för Antonio
Likt en artist som efter några mediokra album äntligen hittar tillbaka till rätt spår, har 10 Antonio Trot åter börjat visa sitt rätta jag på travbanorna. Efter två mersmakande pallplatser är det dags för en efterlängtad etta. 5 Leperanza var dock smått grym att skåda vid vinsten senast och kan se till att Antonio Trot får nöja sig med en plats igen.
V75-6: Första sen 2017
7 Mellby Club har gjort flera rejäla insatser efter sin långa frånvaro, men väntar ännu på en segerbukett. Över passande distans ligger det nära till hands att tro att den kommer här. 3 Panamera har inte fältets högsta segerprocent, men gillar att springa långt och är absolut inte ofarlig.
V75-7: Ny etta väntar...
3 Campo Bahia har stått för småsnuskiga prestationer och med dessa i spelarkollektivets bakhuvud blir han säkert favorit innan spelstopp infinner sig. Felfri har han en bra chans, men då han inte är helt att lita på är det läge att gå emot. 4 Evaluate har vunnit varje gång sedan han kom till Tarzan, och känslan är att han blir bättre och bättre. Och så var det ju det här med Örjan och storlopp...

Bästa Drag 1: 4 Evaluate (V75-7)
Bästa Drag 2: 7 Mellby Club (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Martin de Bos (V75-2)

/LARS ERLANDSSON

29
april
2019

Charrua Forlan från start till mål

V75 Örebro lördag 4 maj

En rejäl jackpottsudd förs över från förra veckans omgång, varför tänkarmössan får gå extra varm inför lördagens drabbningar. Draget blir Charrua Forlan, som leder hela vägen i en ihålig gulddivision.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Adrian laddar om
7 Gideon H.Renka var läcker att skåda i sin första start för Adrian Kolgjini. Galopp senast, men den här gången lär kusken göra vad han kan för att undvika en majbrasa. Felfri vinner han troligen. 1 Liam Dana hade flaggat för vinst länge, och fick den äntligen senast. Ett måste från ett smarrigt läge. 5 Mr Clayton J.F. har inte den segerprocent som normalt krävs för slåss om förstaplatsen på V75, men spurten i lördags var smågrym och går han iväg från femtespåret kan han blåsa ner gänget till slut.
V75-2: Starkast till slut
10 Marvelous har haft det lite småtrixigt i år, men senast tävlade han på topp och visade då sitt kunnande. Här luktar det överpace och då kliver han in till slut och avgör. 5 Ural är dock en klassig herre som blir giftig om han trots allt får bestämma i ledningen. Två hästar ska räcka långt för överlevnad.
V75-3: Emilia hela vägen
4 Charrua Forlan gjorde ett hästjobb som tvåa bakom suveräne Heavy Sound senast. Tuffa Emilia Leo skickar honom till front och sedan ska loppet vara över. 9 Zack´s Zoomer är en vass frontrunner och har således fel läge. Att slå Charrua Forlan bakifrån i Örebro känns inte sannolikt, även om en pålle med hans resurser aldrig är helt avsågad. 10 Lucifer Lane tar härmed klivet från årgångslopp till Gulddivisionen och även om det inte blir vinst denna gång ska han passas för framtiden.
V75-4: Gambit sveper
11 Gambit Brodde är ännu en tuff kamrat i Lugauer-stallet. Tränare Conrad lär inte sitta i kön och njuta av våren i Örebro, utan kommer säkerligen farande så snart tillfälle ges. Han måste ha toppchans. 3 Master Hill kan dock spjärna emot i det längsta om han skulle susa till ledningen.
V75-5: Bright vs Shadow
10 Ultra Bright har fått ett par ögonöppnare i år och lär komma med full form. Trots läget kan hon visa sig vara den som skär linjen först. 4 Shadow Gar kan bli svår att finna från spets, men hon vinner inte ihjäl sig numera. 9 Ginny Weasley såg kaxig ut senast och kan få loppet kört i halsen.
V75-6: Global ostoppbar
4 Global Trust blir en lampa modell större, men det känns lite fåfängt att försöka fälla honom. Utan galopp vinner han utan att behöva uppsöka duschen efteråt. 2 Weekend Fun vet var mållinjen ligger, men den här gången når han den som max tvåa.
V75-7: Perfect uppgift
12 On Track Piraten brukar runda såna här gäng, men killen har trots allt blivit elva år - har ingen berättat det för honom? Någon gång måste det börja ebba ut, och på lördag är det inte alls säkert att han klarar skivan. 10 Perfect Dynamite har gjort skäl för namnet en längre tid och lär inte ha något emot att ta sig runt tre varv. Senast hamnade han i maskin och ska inte lastas för det missprydande ägget i raden. Nu är det läge att fylla på med en ny etta.

Bästa Drag 1: 4 Charrua Forlan (V75-3)
Bästa Drag 2: 10 Perfect Dynamite (V75-7)
Prisvärd Skräll: 5 Mr Clayton J.F. (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

23
april
2019

Björn Goop eldar på hela vägen

V75 Åby lördag 27 april

Propulsion lär vinna olympiatravsfinalen, men som speldrag är han inte särskilt het. Hetare är då Mellby Fire, som tillsammans med Björn spårar runt om i Lady Godivas Minne.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Formen tillbaka
10 Antonio Trot såg mest ut att heta Antonio Trött under en period, men senast visade han att han är tillbaka i form igen - och då är han bra. Distansen är perfekt och han måste bli svårstoppad. 15 Juan är också tuff och att Joakim Lövgren har fullt snurr på stallet är förstås inget minus. 12 Rafiki Fri får ikläda sig outsiderrollen. Han har skaffat sig den hårdhet som behövs genom flitigt V75-matchande, och uppgiften ser spännande ut för hans del. Distansen har han fungerat bra på tidigare, så den ska inte behöver fälla honom. Han står lite på tur för en riktig framgång.
V75-2: Steen gillar läget
1 Victory Island är knappast snabb nog att hålla ut samtliga från start, men han lär antingen tråckla sig ut eller spurta via open stretch. Oavsett hur det blir med den saken är han med där framme när det ska göras upp, och det kan visa sig vara avgörande. 9 Norton Commander har fått sin tidigare fina rad nersolkad, på grund av galopper. Sköter han sig vet vi vad han kan och han är given.
V75-3: Stålet biter bäst
4 Heart of Steel kan nog vara en av deltagarna i nästa års Olympiatrav. Det känns i alla fall inte som någon utopi, sett till hans senaste insats på Solvalla. Att ha Perfect Spirit före sig i mål är ingen skam och Heart of Steels avslutning var magnifik. Toppchans. 2 Rushmore Face kan få loppet och kan möjligen hota om allt klaffar fullt ut. 5 Always on Time lär fnatta på därframme så länge lampan lyser, men det troliga är att den slocknar i god tid innan mållinjen.
V75-4: Oddshöjande läge
12 Kennedy kan nog bli lite bortglömd, då det står en tolva på vojlocken. Adrian har dock tre varv på sig att komma först, och den möjligheten känns klart rimlig. 9 Winner Bac har formen på plats och är högintressant när tränaren nu rycker skorna för första gången.
V75-5: Fire hela vägen
5 Mellby Fire saknar visserligen lopp i kroppen, men nog lär hon vara ordentligt förberedd till lördagens framträdande. På förhand ser det ut som om Goop kör till spets och stannar där ända in i mål. 4 Valchiria O.P. är ingen bluff och nog kan hon bjuda motstånd. Andraplatsen bakom Hevin Boko togs med mersmak och Gocciadoro har alltid förspänt när han äntrar banan. 10 Queen of Sand går från klarhet till klarhet och skulle loppet köras i överljudsfart kan hon överraska.
V75-6: Passa Gina
9 Gina Schermer går alltid in i mål och då det ser ut att kunna bli fart och fläkt i loppet blir hon tuff till slut. 5 Vincero´Gar var mäktig att skåda senast och är förstås given på lappen.
V75-7: Propulsion vinner
7 Propulsion är en maktfaktor i travsverige och att han ska få stryk här känns osannolikt. Örjan vet hur man måttar in hästarna när prischeckarna är feta och denna final av Olympiatravet lär inte utgöra något undantag. 5 Cyber Lane blir spännande att följa i år, men han rubbar knappast Propulsion.

Bästa Drag 1: 5 Mellby Fire (V75-5)
Bästa Drag 2: 9 Gina Schermer (V75-6)
Prisvärd Skräll: 12 Rafiki Fri (V75-1)

/LARS ERLANDSSON

15
april
2019

Quito Lane från start till mål

V75 Romme söndag 21 april

Riktigt fina tävlingar i Borlänge på söndag, och dragen lyser inte heller med sin frånvaro. Det bästa av dem är Quito Lane i V75-5.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Bizzi gillar fart
6 Emile Zola Sisu har vunnit sju av tio och är alltid hårt lirad. Det är klart att en pålle av hans kaliber alltid kan vinna, men han har ändå inte startat sedan i oktober och någon gratisledning får han knappast. 8 Deep Pockets har en ännu högre träffprocent, men ett sämre läge. Upp till bevis. 7 Chapuy lär ”Guldtands-Åke” friska på med från start och skulle han ta sig förbi samtliga kan han spåra runt om. 9 Bizzi Blizz skulle gnugga hovarna av förtjusning om de stora elefanterna på framspår kör mot varandra. Claes Sjöströms dam kan speeda och kan fälla samtliga till slut.
V75-2: Mot 22:a segern
12 Southwind Feji vinner visserligen inte riktigt lika tätt som tidigare, men den här uppgiften ska hon ro i land. Senast mötte hon topphästar och gjorde det fullt bra som fyra. En föga upphetsande, men vettig spik. 11 Chapter N.Deo gick utan skor för första gången i år senast och spurtade klart förbättrat. Hon kan möjligen hota Pär Hedbergs toppsto.
V75-3: Sorbet i toppslag
3 Zack´s Zoomer hittar säkerligen till front och lär bli favorit i Rommeheatet. Han kan förstås hålla hela vägen, men det har hänt att han varit artig och släppt förbi sig en och annan konkurrent sista biten. Med bara ett lopp innanför västen kan det allt bli så även denna gång. 6 Sorbet har gått fram som en slåttermaskin i år och är obesegrad efter fyra starter. Det här är en riktig topphäst som hittat en jämnhet han inte haft tidigare. Han känns som det hetaste segerbudet i ett roligt guldlopp. 2 Speedy Foxy Vicane är minst sagt beundransvärd. Senast spurtade hon kanonbra som tvåa bakom Milligan´s School och hon kan skrälla.
V75-4: Prinsen kung igen
8 Månprinsen A.M. vore rent spelmässigt rolig att fälla, men han torskar inte detta - så är det bara. Det kan dock bli bra utdelning även när en megalampa vinner - det såg vi förra lördagen, när Propulsion gjorde sin plikt.
V75-5: Quito hela vägen
4 Quito Lane såg riktigt fin ut i debuten för Bergh, och med lopp i kroppen måste han bli jobbig att möta - inte minst då han säkerligen sitter i spets. Bra emot, men femåringen är omgångens drag. 8 Isco Boko är minst lika bra, men agerar lite valpigt och kan få det jobbigt att komma till härifrån. 11 Master Blaster är osynad i tuffare sammanhang, men blir intressant att följa och ett givet streck för den som garderar.
V75-6: Nicklas runt om
7 Knifetown Winner och hemmatränaren Nicklas Westerholm brakar till front och blir han inte hetsig så är han hästen att slå. 8 Global Trust och 11 Perfect Dynamite är förstås omöjliga att räkna bort - trots bakspåren.
V75-7: Storm i sista
9 Electrical Storm ser kanonfin ut för dagen och läget behöver inte alls vara fel. Mattias Djuse har en bra chans att runda av omgången. 3 Bucks to Burn har utvecklats hos Redén och är given från ett fint läge. 12 Victory Topline står knöligt placerad, men det ser ut att kunna bli fart på loppet och då kan han fälla samtliga till slut.

Bästa Drag 1: 4 Quito Lane (V75-5)
Bästa Drag 2: 9 Electrical Storm (V75-7)
Prisvärd Skräll: 2 Speedy Foxy Vicane (V75-3)

/LARS ERLANDSSON

08
april
2019

Ingen stoppar Oscars Upstream

V75 Umåker lördag 13 april

Naturligtvis kommer strålkastarljuset främst att riktas mot Propulsion på lördag, men något spännande spelobjekt är han inte. Däremot är Oscar Berglunds Upstream ett skönt drag i V75-6.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Passa Bergharns
5 Milliondollarrhyme lär bli hårt lirad efter sin lysande årsdebut, och det är i så fall inte alls konstigt. Han är given på lappen, men någon klaring är han inte. 3 Transcendence är en härlig slugger som kommer allt närmare sin första årsseger. Han kan gå hela vägen och krossa allt, förutsatt att han håller sig till rätt gångart hela vägen. 7 Weekend Fun kan bli lite bortglömd efter den senaste insatsen, men det fanns ursäkter och normalt är han med där framme och hugger.
V75-2: Inget galet drag
5 Crazy First Love är en klart spännande häst, som gjorde rent hus i fjolårsstarterna. Tillsammans med skickliga Sandra Eriksson kan han vara utropstecknet i ett öppet lopp. 9 Lyckans Star med Örjan är förstås också värd att se upp med. Det är långt ifrån omöjligt att ekipaget kliver in i handlingarna när övriga kört klart.
V75-3: Straffspark
5 Propulsion vinner förstås ett sånt här lopp - så mycket mer behöver man egentligen inte resonera om saken. Oavsett om han släpps till spets eller får dödens, är han flera längder bättre än motståndarna. Trots att han blir megalampa känns det bara löjligt att försöka fälla honom. 2 Muscle Hustle är väl den som vinner om Propulsion mot förmodan skulle galoppera eller bli struken. 7 Rocky Winner är beundransvärd, som sliter på år efter år. De senaste starterna indikerar en så pass bra form att han kan vara aktuell på trion.
V75-4: Tangen trots läget
12 Tangen Haap har visserligen ett gräsligt läge, men årets upplaga av Vårbjörken är sannerligen inte den mest upphetsande, och han ska kunna ta sig runt alla och vinna. 7 Art Kjarvald har sett klart pigg ut i sina senaste starter och är värst emot. Av J-O Perssons deltagare är det främst 8 Tand Kraft och 9 Smedsbo Faksen som kan göra sig gällande. Övriga får det mycket svårt.
V75-5: Nytänd Island Life
2 Island Life tycks ha hittat sig själv i Robert Berghs regi, och från ett perfekt läge är han loppets etta. 1 Hawk Cliff levererar på en jämn och hög nivå och tråcklar sig bara Örjan ut, han brukar göra det, dyker han säkert upp i segerstriden. 11 Mr Golden Quick avslutar sylvasst och om han inte sitter alltför långt bak kan hans spurt resultera 4 Västerbo Grosbois kan skrälla.
V75-6: Upstream rundar
9 Upstream har visserligen hunnit bli sex år, men han lär klättra en bra bit i klasserna och det här motståndet rundar han. 1 M.C.C.Orlando kan hota om han får luckan.
V75-7: Finsk Pascha etta
4 Pascha Tilly var ruskigt bra i senaste starten hemma i Finland och han kan vinna den tunga vägen, även om motståndet är tuffare denna gång. 11 Zorro Swing är en härlig krigare som alltid gör vad han kan. Blir det fart på loppet biter hans avslutning bra. 7 Counterfeightr och 8 Hierro Boko är Marcus Lindgrens bidrag i loppet. Båda ska räknas med chans, med lite fördel för den sistnämnde, som avslutade vasst senast.

Bästa Drag 1: 9 Upstream (V75-6)
Bästa Drag 2: 3 Transcendence (V75-1)
Prisvärd Skräll: 4 Västerbo Grosbois (V75-5)

/LARS ERLANDSSON

01
april
2019

Minnestads El Paso svaret i V75-6

V75 Jägersro lördag 6 april

Ett av omgångens roligaste lopp är bronsförsöket i den sjätte avdelningen. Som Minnestads El Paso såg ut i årsdebuten lär han bli svårstoppad och han är ett av omgångens bästa drag.

/LARS ERLANDSSON

V75-1: Gambit får jobba
9 Gambit Brodde stod för en hederlig svepning senast på Solvalla. Det kan bli repris direkt, men över kort distans kan det bli svårt att slå klorna i ledande 9 Adde S.H. 10 Hurricane Boko är en riktig sköning som lär dundra uppåt i klasserna om han håller ihop. Den här går aldrig att räkna bort i den låga klass han befinner sig i. 8 Image Rapida kan vara loppets bästa skrällbud. Det här är en riktigt bra häst som körande Crebas öser lovord om. Skulle allt klaffa är han inte alls omöjlig.
V75-2: Willmer kan hota
4 Campo Bahia har meriterna och vinner troligen ett sånt här lopp. Det som skulle kunna fälla honom är orutinen och det faktum att det rör sig om årsdebut. 3 Willmer Gel ska gå utan skor för första gången i livet och skulle han hålla ordning på påkarna kan han sätta käppar i hjulet för Campo Bahia.
V75-3: Racing på topp
3 Racing Mange var ett riktigt utropstecken ifjol och med årsdebuten avklarad blir han säkerligen svår att komma till tals med - inte minst om han skulle hålla ut 5 Angle of Attack från start, vilket dock inte alls är säkert. Den sistnämnde spurtade urstarkt vid segern i Frankrike häromveckan och är given i ett öppet och svårlöst guldlopp.4 Day or Night In och 7 Cyber Lane är Untersteiner J:r´s två bidrag i loppet och bägge kan vinna.
V75-4: Queen för bra
9 Queen of Sand har noterat elvatider i de två senaste loppen och ska normalt inte ha några bekymmer att runda till vinst i ett tämligen ihåligt stolopp. 2 Pippi Roc och 4 Sobel Jasmine är bra nog att vinna om Queen of Sand skulle hamna i maskin på något sätt, men det krävs nog också att något sådant sker för att det ska bli favoritfall.
V75-5: Norton rundar allt
12 Norton Commander är en riktig undantagshäst som fått en paus efter många (onödigt) tuffa lopp i slutet av fjolåret. Med laddade batterier ska han kunna klampa runt fältet och vinna. Att det är tre varv som ska avhandlas gör bara att han har ännu mer tid på sig att runda till vinst. 3 Victory Island är förstås ingen man bollar med och det kan absolut bli en dansk istället för en tysk accent i segerintervjun. 9 Panamera gillar distansen högt och rent och ska inte glömmas bort.
V75-6: El Paso draget
8 Minnestads El Paso gav ett ”Karl-Alfred som ätit spenat”-intryck i årsdebuten och är knappast sämre på lördag. Han ska ha bra chans att speeda till vinst. 2 Staro Leonardo är förmodligen svårast emot. Jocke Lövgrens femåring har stått för en härlig utveckling och om inte andraspåret krånglar till det kan han utmana Minnestads El Paso.
V75-7: Passa Thorn Bird
1 Baron Gift är klart bäst utan skor och när han nu ska tävla barfota känns han het härifrån. 4 Thorn Bird har tänt till väldeliga hos André Eklundh och ska absolut inte nonchaleras. Får hon gå i ryggar fram till upploppet går ingen säker. 6 Rafiki Fri har stått på tur länge och det kan vara dags nu.

Bästa Drag 1: 8 Minnestads El Paso (V75-6)
Bästa Drag 2: 12 Norton Commander (V75-5)
Prisvärd Skräll: 4 Thorn Bird (V75-7)

/LARS ERLANDSSON

[12 3 4 5  >>  

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39