13
november
2007

Afonso gör rätt i att dra

Afonso Alves, brassen med bakgrund i Örgryte och Malmö FF som för ett tag sedan satte nytt målrekord i Eredivisie, har sedan i somras gjort allt för att få lämna Holland.

Helgens bortamatch mot Vitesse Arnhem blev ett av de sista tillfällena att se honom i spel i den miljön. Han blev utvisad, nämligen, och avstängningen spänner över hela fyra matcher… mot De Graafschap, NEC, Groningen och NAC Breda.

Anledningen var att han i slutet av första halvlek, på stopptid, satte upp en armbåde i nyllet på en spelare som ägnat 45 minuter åt att sparka honom på benen så fort tillfälle gavs.

Han kommer tillbaka mot Twente 22 december och kan sedan spela ytterligare två ligamatcher före nyår. Sedan är det med största sannolikhet slut.

Afonso Alves har efter sina sju rekordmål fått ett rykte som övermänniska och får helt enkelt inte vara ifred i den halvdana holländska ligan. Han ska tas ner till varje pris. Han finner sig sällan i detta. Minns hur han i ett Göteborgsderby sparkade ner IFK:s kampglade mittfältsentusiast Håkan Mild, så att denne (välförtjänt) tvingades byta.

Nu blev han till på köpet skadad och missar därmed Brasiliens kommande VM-kvalmatcher mot Peru och Uruguay. Efter matchen mot Vitesse Arnhem blev han tillfrågad om han trots allt ville stanna i Holland. ”Stanna!? Haha, är du galen?” blev svaret. Han vore onekligen en finfin förstärkning för Svennis i Man City.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39