18
januari
2011

AIK ber om bekymmer

Alla vet hur det står till med AIK:s ekonomi. Trots det förvånas man när klubben låter den klubblöse f.d. ungdomsstjärnan Goran Slavkovski provträna med A-truppen. Ont om pengar brukar få de flesta klubbar att nyktra till och låta laganda och sammanhållning gå före strul och divalater. Om så vore hade AIK nekat Slavkovski. Men frestelsen att få ett “namn” gratis verkar övertrumfa vett och sans.

Slavkovski, som är född 1989, lämnade som 16-åring Malmö FF för Internazionale. Orsaken till detta var att han som spelartyp representerade något som det är ont om i Italien. Han är en storvuxen (drygt 190 cm) center, idealisk som måltavla för långa uppspel. Slavkovski gjorde sin Serie A-debut redan våren 2006. Men sedan hände något. Inter fiskade upp ytterligare en ung center, en viss Mario Balotelli, som är ett år yngre men som trots det kvickt trängde sig före i kön till A-lagsplatserna. Resultatet blev totalkris för Slavkovski, och inte minst hans agent Jozo Palac. Våren 2008 skulle paret dra vidare.

Utlåning till Middlesbrough stupade på läkarundersökningen (en följd av att Goran slutat träna). Det blev istället några B-lagsmatcher för Sheffield United. I maj 2008 skulle han träna med AGF Århus. Inför höststarten var han ”klar” för Hajduk Split. Båda stoppades av Inter (eller av agenten, som fortfarande tyckte Goran var värd bättre). Senaste säsongen var Slavkovski i Bochums U-lag. Det blev åtta matcher (ett mål) på en hel säsong. Nu är AIK intresserat – av en snart 22-årig föredetting!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39