16
november
2010

AIK vill rea ut rutten frukt

Socialdemokraterna krisar. AIK är på fallrepet. Ingen av organisationerna har för dagen en ledning med mandat – eller förmåga – att dra upp linjerna inför framtiden. Sossarna söker ny parti-boss. Läget är oklart. Pengar finns men idéerna är slut. Risken är att den nye ordföranden blir historiens ovilligaste på den posten. I AIK pågår intrigerna för fullt medan konkursen rusar närmare.

Sjukdomsinsikten är begränsad, eller obefintlig. Politikern Thomas Östros förstår inte att han är en av dem som folk tröttnat på. I ett försök att slå bort den dumma, dumma krisen gjorde han en helomvändning vad gäller fastighetsskatten. Det var bara clowndräkten som saknades. I AIK vill man försöka få in pengar (man är tvingade), men utan att sälja lagets bäste spelare Mohamed Bangura. Övriga spelare skall placeras i en ”transferkorg”. Alltså: Torghandlaren som inte längre har några kunder tror sig kunna få in stålar på att rea ut rutten frukt medan han behåller det enda ätliga äpplet för egen del.

Samtidigt som den ytterligt vanskötta fotbollsklubbens pajas-artade ledning försöker överleva ännu en dag måste man också skaffa en tränare. De senaste i den sportsliga ledningen (Jens Andersson, Björn Wesström, Alex Miller) kan berätta om en situation där sportchef och tränare avkrävs resultatansvar, dock utan att egen beslutsrätt. Det är arbetsvillkor skapade av redlösa psykopater, människor som de senaste åren ägnat mer tid och energi åt att städa efter sig själva (och sina egna huvudlösa beslut) än att driva verksamheten framåt. AIK:s tid är ute!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39