26
april
2011

Allsvenskan stinker!

Annandagens allsvensk match mellan Syrianska och AIK avbröts efter 20 minuter och kom aldrig igång igen. Domarna hade goda skäl att bryta i och med att allt urartade efter Syrianskas ledningsmål och en åtföljande utvisning av en AIK:are.

Syrianska vill att resultatet kvarstår (eller fastställs till 3–0).

AIK vill i vanlig ordning inte förstå vad som hänt och vill ha omspel.

Förbundet ser böter, spel inför tomma läktare och sex poängs avdrag för AIK som möjliga påföljder.

Nu vidtar den vanliga farsen, med hätska (givetvis anonyma) utfall i diverse närforum, säkerligen hot mot de SvFF-representanter som skall fatta beslut i frågan och till sist (om två veckor) ett beslut som dels kommer för sent (ingen aktualitet) och dels kommer att överklagas (så att den slutliga påföljdens effekt tappar tappar all kraft).

Som vanligt är det mycket väsen för ingenting. Ingen av de parter som borde samarbeta för att komma till rätta med problemen (regering/riksdag/förbund/klubbarna) är egentligen särskilt intresserad av att göra något åt de hela tiden återkommande problemen. Kort sagt: Allsvenskan stinker!

Se på SvFF:s inställning till sina egna regler: Det är först i år som den sedan länge existerande regeln om förbud mot pyroteknik skall efterlevas.

Se på polisens inställning till de lagar och bestämmelser man har att följa: Stockholmspolisen tar inte betalt för evenemangsbevakning, trots att lagen säger att man skall göra det. Verktyg finns, men skall tydligen inte användas.

Har någon ens övervägt att sparka ut AIK ur serien?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39