22
mars
2011

Allsvenskans fegaste: Gefle

Nu har de allsvenska klubbarna mönstrats inför fotbollspremiären. Det skedde under en pressträff i Malmö. Som vanligt stod föregående års mästare för arrangemanget i samarbete med Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll.

Det mesta var sig likt. Nanne Bergstrand drog ner applåder med ett gammalt skämt – det om Rydström som springer så fort han får syn på en journalist, och oftast hinner ikapp – medan årets favoriter korades genom knapptryckning. Flest trodde på Elfsborg (32%), följt av Helsingborg (28%) och Malmö (22%).

Med utgångspunkt från den fördelningen blev det 18 procents maffigt favoritskap över att dela på för resterande 13 klubbar. Jag kan lova att inte ett enda någe, inte ens en fjuttig tiondel, gick till Gefle IF. Frågan är vad klubben överhuvudtaget hade där att göra. GIF, som är fegspelets okrönta kungar, har lite svårt med inkomsterna. När förra årets mittbackar Daniel Theorin och Omar Jawo satt på utgående kontrakt släppte man den ene (Jawo, till Syrianska) och lyckades behålla den andre bara tack vare en allmän insamling.

På pressträffen – där det största intresset skapades av en icke-nyhet (Roland Nilssons framtidsplaner) – berättade Gefles företrädare att man i sista stund kontrakterat en ny spelare, Zakaria Abdulai från Ghana. Men – och här kommer det dråpliga – kontraktets längd väljer man att hemlighålla!

Så, vad händer om Abdulai Zakaria (som han egentligen heter) själv berättar om detta? Tänk om kontraktet, i all hemlighet, är på väg att gå ut och spelaren börjar leta ny klubb så att det märks. Blir Per Olsson vred och ond? Delar han ut en örfil, eller blir det en straffrunda i Boulognerskogen? Säkert är bara att GIF än en gång tagit hem kategorin ”fegast”: 100%

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39