27
oktober
2009

Befria oss från martyren

Så har det blivit dags för Henrik Larsson att tåga ut från de allt glesare besatta allsvenska arenorna. Men mannen som i vintras var allt för bekväm för att orka skaffa sig en ordentlig grundkondition kommer att avsluta året i samma stil som det inleddes.

Larsson avstår slutmatchen mot Elfsborg i Borås. Henrik tycker nämligen inte om konstgräs. Kommer han då att vara på plats för att ta emot hyllningar från publiken? Knappast. Henrik tycker nämligen inte om att åka buss.

Som klubbansvarig skulle jag inte tveka: Detta är kontraktsbrott. Men så går det naturligtvis inte till i HIF, där Henrik är mer jämlik än alla andra (tillsammans).

Larssons sista år i eliten har överhuvudtaget präglats av en brist på markkontakt. Han tycks ha fått styra efter eget huvud och alla andra har låtit honom hållas. Domarna har – vilket gång efter annan lyst igenom – låtit Larsson spela efter en egen regelbok, där det t.ex. är fullt tillåtet att klösa motspelare i ansiktet. Framförallt är det märkligt hur stor plats han, trots sin stundtals usla tajming, fått ta i sina yngre lagkamraters medvetanden. Utan Larsson i laget har man haft oerhört svårt att ta poäng, något som mer måste bero på psyket än på faktiska förhållanden.

Eftersom Larsson tycks ha glömt bort vilka hans popularitet vilar på (publiken) så kanske han rätt och slätt kunde ta och packa ihop redan nu.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39