17
augusti
2010

Bevare oss för Zlatan

Zlatan Ibrahimovic flinar upp sig och pressen vet inte till sig av förtjusning. Den nye Zlatan tar över landslagets kaptensbindel och Erik Hamrén myser. Men när han tar till samma knep gentemot sin arbetsgivare, FC Barcelona, blir responsen en annan. Eller, mera exakt, ingen alls. Där har man tröttnat.

Klubbledningen förbannar säkert att man dragit in Zlatan i fotbollskollektivismens högborg. Han är ju mannen som ständigt gör sitt yttersta för att förvandla fotboll till en individuell idrott.

Minns hur Zlatan en gång, vid en här tiden på året, slog sig fri från Ajax. Han gjorde det genom att i en landskamp mot Holland misshandla ett par lagkamrater. De ville i fortsättningen inte se honom, än mindre spela i samma lag. Uppträdandet skedde på order från Juventus boss Luciano Moggi och ledde till en snabb försäljning, innan transferfönstret slog igen.

Nu är vi i samma läge. Men nu vill Zlatan till varje pris bli kvar. Därför har han och agenten Mino Raiola kommit överens om att Zlatan skall ”vara trevlig”. Men det är för genomskinligt, och klubben vill helst bli av med båda två. Att leendet bara är tunn fernissa framgick efter helgens spanska supercupfinal, där den utbytte Zlatan efter matchen buttert marscherade rakt igenom den mixade zonen. Han hade ju varit snäll, men ändå inte fått något stöd från nye sportchefen Andoni Zubizarreta.

Det fungerar inte, vilket även Hamrén kommer att bli varse, att bygga ett lag kring någon som ibland bara inte har lust.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39