06
april
2010

Blir Guidetti BP:s frälsare?

Brommapojkarna gör sitt yttersta för att förstärka sitt anfall med juniorlandslagsmannen John Guidetti, en BP-produkt som sedan sommaren 2008 spelat för Manchester City.

BP:s anstränger sig för att försöka runda transferfönstret, som för svenska klubbar slog igen sista mars. Nu, en vecka senare, tränar Guidetti med sin moderklubb och hoppas att övergångs-bestämmelserna är lagom töjbara. Målskytten John Guidetti är ett stort löfte och BP behöver honom. Avsaknaden av ”punch” framåt, som varit markant under klubbens båda allsvenska säsonger 2007 och 2009, är ännu tydligare i år.

Men BP bör kanske inte hoppas för mycket. Det gäller visserligen en ungdomsspelare. och där gäller särskilda regler. Men minns hur det var 2007, när klubben ville få Imad Chhadeh spelklar inför premiären. Syriern hade bytt klubb för ofta, och tvingades stå över till sommaren.

Dock känns det ändå bra att han valt BP framför den andra intressenten Djurgården. Man behöver inte vara någon Einstein för att inse att en spelare som fyller 18 om någon vecka mår bäst i en bekant miljö. Samtidigt är det ganska uppenbart varför Guidetti väljer att försöka hjälpa sin moderklubb framför att ta ett vikariat som dödspilot hos ”storklubben” Djurgården.

Här har ni den konkreta effekten av dumheterna kring Sharbel Toumas återkomst till DIF. Det är knappast sådana utspel som ger klubben fördelar i sökandet efter nya spelare.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39