29
mars
2011

Blod kräver åtgärder

Svensk Elitfotboll – alltså den intresseorganisation som representerar svenska elitklubbar i externa ärenden – har sent omsider insett att namnet på Allsvenakan borde säljas. Dessvärre har genierna kommit fram till den ljusa idén alldeles för sent. Idag skriker klubbarna efter pengar. Det inser alla företag som lägger ett bud. Det var annat för fem år sedan när intresset var på topp och publiksnittet balanserade på 10.000-strecket. Nu liknar hela saken bara ännu en nyemission i AIK.

Men låt oss ändå försöka hjälpa våra bollhjältar på traven. Ta fasta på det aktuella läget. Och det aktuella läget är att svensk klubbfotboll blöder. Därför bör SEF sikta in sig på en särskild grupp företag. I linje med det rsonemanget blir Bisters förslag som följer:

1. Moxie Super Allsvenskan
2. OB-Ligan
3. Tampax Top League
4. Natracare Normal Allsvenskan
5. SensEro Anatomic League
Samt – det bästa till sist (”And the winner is ...”):
6. Renée Voltaire Lingonvecka League

Bister vill uppmana berörda SEF-klubbar att behandla denna lista på nästa styrelsemöte. Läs namnen högt. Smaka på dem. Låt dem klinga ut i rummet. Låtsas gärna att Ni är Lasse Granqvist, som exalterat tjuter namnet i säsongens slutminut.

Tänk Er att just Er klubb är det träskogäng som tofflar in sista bollen och får nöjet att slita öronen av den silverbuckla som har fler inskriptioner på sin insida än vad någon kan ana.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39