22
september
2009

BP – för nationens bästa

Brommapojkarna åkte dit hemma mot Djurgården och rev därmed av en kölapp för inställelse i bottenstriden. Den här säsongen kan sluta hur illa som helst för BP. Laget innehåller några svaga nummer, heta kandidater till Årets Absolut Sämsta Startelva. Den trubbige spjutspetsen Pablo Piñones-Arce är en av dem. För säkerhets skull skrev klubben i förra veckan långtidskontrakt med honom.

Ingen blir så ofta avblåst för offside som han. Men det är inget fel i det. Tänk så många steg våra elitdomare därigenom bespar-ar Allsvenskans barnarbetare, de stackars bollpojkarna. De gånger han misslyckas med att springa offside skjuter han istället över. I tredje våningen, typ.

Grimsta IP, Stadio Pierluigi Penzo, Söderstadion, Vejle Stadion och nu Grimsta på nytt – överallt har hans illa riktade projektiler skapat ångest hos bollpojkarna. I några fall har de varit nära att göra det till en facklig fråga, som i så fall kunnat sätta seriens genomförande på spel. Fotbollssverige är tacksamt för att BP långsiktigt tagit sig an detta problembarn. Bister tror att klubben ur sin breda ungdomssektion bör kunna skaka fram ett antal långlöparämnen, som klarar att täcka upp ytorna kring Grimsta.

• Hammarbys förre tränare har anlitats som svammelgubbe av Viasat. Hörde honom förvandla Roma–Fiorentina till ... tja, vad vet jag? Så många ord, om ingenting, från en som begriper så lite. Men det klargjorde å andra sidan varför han till slut tappade brallorna som allsvensk tränare. Vem orkar lyssna på en sån?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39