22
december
2009

BP spetsas av pojklag

Brommapojkarna tar ett nytt grepp. Klubben i västra Stockholm har de senaste 40 åren producerat juniorlandslagsspelare i massor och samtidigt agerat äggkläckningsfabrik åt både svenska och utländska klubbar.

Nils-Eric Johansson och Gabriel Özkan (AIK), Joel Riddez (Strømsgodset), Daniel Sjölund och Jani Lyyski (Djurgården), Richard Spong (GAIS), Michael Almebäck (Örebro), Albin Ekdal (Siena) och John Guidetti (Manchester City) är exempel på aktuella elitspelare med BP-bakgrund.

Men nu har tåget vänt. Det handlar om tre spelare ur årskullen 1981. Centern Pablo Piñones-Arce återvände för ett år sedan, efter att ha spelat för Venezia, Hammarby och Vejle. Till nästa säsong har BP klart med högerspelaren Babis Stefanidis, tillbaka efter en vända till Iraklis, Djurgården, Brøndby, Helsingborg, Malmö och Landskrona. Samtidigt stagas mittförsvaret upp av Pontus Segerström, som spelat för Odense, Landskrona och Stabæk.

Det verkar nästan som om klubbdirektören Ola Danhard funderat ut en strategi, medan han fördrivit tiden i väntan på julklapparna och den härliga maten.

Piñones-Arce och Stefanidis ingick i 1996 års PSM-vinnande lag. Segerström kom upp i det gänget året efter, när dåvarande mittbacken Nisse Johansson gått till AIK. Ett gäng pojlagsspel-are kommer alltså att bidra till att BP etableras i Allsvenskan.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39