17
november
2009

Bunker räddar fotbollen

Bister är välunderrättad som få. Men det visste ni ju redan och därför finns det väl ingen som ifrågasätter trovärdigheten i den här historien:

Prisutdelningsfiaskot efter seriefinalen mellan Göteborg och AIK har satt sina spår [Definiera en göteborgare: ”För rädd för medalj!”]. Att i fortsättningen dela ut guldmedaljer och Von Rosens, förlåt Dag Hammarskjölds, nej Lennart Johanssons Pokal skall det ju vara, i samband med den avgörande matchen är helt uteslutet. Svenska Fotbollförbundet filar på en ny lösning. I sista stund ändrar man ritningarna till sitt nya högkvarter, som kommer att inrymmas en trappa ner i nationalarenan Swedbank Bonus Tempel.

Lars-Åke Lagrell, som enligt uppgift är väldigt trött på människor som inte har hela bilden klar för sig, kommer att inreda en särskild bunker, anpassad för ändamålet. Därifrån leder han svensk fotboll. Den som vill ha sin välförtjänta medalj får ta sig dit bäst han kan. Fotbollsspelare och liknande individer passerar genom en kulvert och plockar upp sina priser genom en lucka, ungefär som när lantisar köper biljett i Stockholms tunnelbana. Man sticker in en kupong och ut kommer en medalj.

Lagrell ser åtgärden som ett måste efter det senaste årets besvärligheter, där supportervåldet nu hotar hans roligaste syssla, prisutdelningarna. Själva ceremonin kommer att repeteras dagligen, där nere i bunkern. Ingenting får gå fel. Silvret måste vara putsat, pressvecken perfekta och stövlarna blanka.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39