19
maj
2009

Det luktar i Stockholm...

Sällan har väl en vecka bjudit på så många uppslagsändar för Bister som denna. Skiten sprätter på fint folk:

• Hammarby söndras av styrelseintriger (avhoppad bas). Spelarna Davies och Paulse blir disciplinfall. Arenabygget hotas av de kringboendes misstycke och av rena säkerhetsaspekter (för nära Nynäsvägen). Vad gör Lasse Eriksson?

• AIK:s taskigt vaggade styrelse begriper inte att man av samhällsekonomiska skäl bör göra av med en arena (och utnyttja marken för bostäder) för att kunna bygga en ny, särskilt i minikommunen Solna. ”Köpa Råsunda” – milda makter!

• Djurgårdens fega styrelse, som i fallet med flygresan från Malmö perfekt spelas i händerna av en korttänkt åklagare (”Det är emot mina principer att lämna ut namn”). Eftersom DIF-ledningen därmed inte får ut några namn (och ingenting vet), så kan man ju inte agera mot missdådarna. Betänk också att DIF-styret är upptaget med andra saker. Som att bilda en sportkommitté. ”För att komma åt Zoran”, sägs det. Alltså för att spräcka det tränarpar man alldeles själva nyligen tillsatt.

• Byxsketchen är emellertid det sjukaste av allt. En f.d. lands-lagssspelare, som f.ö. är engagerad av samma antidrogförening som en gång i tiden hade droganvändaren Sven Nylander i rullorna, haffas av polisen. I hans bil hittas ett par byxor med märkliga tabletter i fickorna. ”Inte mina byxor”, är förklaringen. Om jag minns rätt var väl baklängesmålen heller aldrig hans fel.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39