15
september
2009

DIF: Åk ur – ladda om!

Djurgårdsanhängare kastar in flaskor när en motståndare skall slå en hörna. Sekunderna efteråt ger sig några av de mest besvikna in på planen. Domaren tvingas bryta matchen under tio minuter. Frågan är vad som var den utlösande faktorn? Det hand-lar snarare om det egna lagets kompletta och ofrånkomliga usel-het än om handlingar begångna av motståndare och domare.

Trots ledningsmål kunde DIF ej heller denna gång hålla tiden ut. Det är svårt att hålla tätt med ett försvar som Djurgårdens. Den här gången var det målvakten Dembo Tourays tur att stjälpa det egna lasset. Touray, Kuivasto och Johannesson upprätthåller den tjänsten i treskift. Men det bör väl alla ha förstått vid det här laget? Egentligen är det en självklarhet att publiken för eller senare tappar fattningen när den serveras en sådan räcka av återkommande missar. MFF:s Edward Ofere hittar målet för första gången i år – och han gör det två gånger! ”Tack snälla Djurgården, ni räddar min karriär”, kanske han säger. Alla – från tränare ner till minsta sexåring på läktaren – är ense om att Djurgården inte räcker till.

Det är egentligen ett mindre underverk att det dröjt så länge innan missnöjet kommit fram så öppet. Klubben är i både sportslig och ekonomisk kris. Aral har puttats ned från sitt torn. Men spåren efter honom och Lukic märks fortfarande, i det att spelarna saknar självförtroende. Anfallstrion Oremo, Jonson och Sjölund går skadade. Folk sparkas från kansliet. Kan det bli värre? Ja. Om DIF hänger kvar kommer lidandet att förlängas.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39