12
maj
2009

Djurgården – en pestböld

Anhängare till fotbollsklubben Djurgården har försatt oskyldiga människor i livsfara genom att aktivt sabotera en flygresa mellan Malmö och Stockholm. Redan före start beslöt kaptenen tillkalla polis, som kvarhöll fem personer varav två anmäldes för miss-handel. Detta var dock inte tillräckligt för att stoppa oroligheterna ombord. Vid landningen på Bromma väntade Stockholmspolisen. Enligt vittnen var mellan 30 och 40 personer inblandade i bråket under resan. Sju av dem är misstänkta för luftfartssabotage, ett brott som kan ge flerårigt fängelsestraff.

Klubben reagerade – inte alls. Ett menlöst uttalande på lades ut på hemsidan samtidigt som den evenemangsansvarige fick klä skott för mediauppmärksamheten. Ingen i styrelsen visade sig. Anledningen är enkel. Det är nämligen inga ”ungdomar” som gjort sig skyldiga till detta, utan personer i DIF-styrelsens närhet. Det handlar om människor i 30–40-årsåldern som redan innan är kända för att sitta på matcherna och vråla könsord så snart något går emot det egna laget (det räcker med ett felpass...).

I Djurgården finns inte längre några vattentäta skott mellan styrelse, sponsorer, supportrar och rena idioter. Priset får betalas av allmänheten, som kan råka ut för snart sagt vad som helst. Men räkna inte med att DIF kommer att agera självmant mot sina egna. Man skickar inte arbetskamrater i fängelse, eller syrrans pojkvän, eller kusinens äkta hälft. Det finns ett ord för det här – inavel – och det framstår plötsligt som alldeles självklart varför Bosse Lundquist hoppade av ordförandeposten.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39