09
februari
2010

Ett mål för mycket?

Tomas Brolins utspel i morgon-tv-soffan, understött av Fotbollsstatistikernas egen propagandaminister, bäddar för att årets Fotbollsgala för en gångs skull kommer bjuda på anständig underhållning.

Saken handlar om ett landslagsmål – ett skott från Roland Nilsson som gick in via Brolins rygg – som Brolin nu vill ha sig tillgodoräknat. Han gjorde 26 landslagsmål, men hävdar nu att det i själva verket var 27.

Det rimliga är att låta herrarna göra upp i ringen. En catch-brottningsmatch skulle onekligen sätta lite fart på den likvaka som marknadsförs som Fotbollsgalan. Den hetsige hälsingen mot den blide skåningen. Det kan väl bara sluta på ett sätt? Bisters tips är att tungviktaren Brolin till sist sitter ovanpå Nilsson och dunkar hans skalle i golvet, skrikandes: ”Tjusju! Tjusju! Tjusju! Tjusju! Tjusju! Fattar du? Jävla Fet-Edvard!”

Namnet Fet-Edvard var något som Nilsson begåvades med under sina tidiga år i IFK Göteborg. Gänget, med Hysén i spetsen, tyckte att den nye skåningen var väl rund om höfterna. Så det blev Fet efter honom själv och Edvard efter Persson.

Brolin själv fick (uppenbarligen) aldrig den åthutningen som ung, tog väl heller aldrig öknamnet Inga Gill på allvar. Fotbolls-statistikernas huvudlösa agerande i frågan, underblåst av orga-nisationens ordförande, bäddar för en total revision av svensk fotbolls historia. Gud vet vad knäppgökarna hittar härnäst.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39