19
januari
2010

Filmen som är för bra...

Bengt Madsen avgår som ordförande för Malmö FF. Det innebär att den reklamfilm som klubben producerat inför 2010 är inaktuell och aldrig kommer att nå allmänheten. Bister har emellertid kommit över den. Här följer en beskrivning:

Malmö ovanifrån. Kameran panorerar över Öresundsbron. Helikoptern passerar i midjehöjd Turning Torso, där en boende svänger en MFF-fana från sin balkong. Vi fortsätter mot Swed-bank Stadion, som närmar sig i fjärran:

”Välkommen till Malmö och välkommen till Swedbank Stadion. Vår nybyggda arena är scen för Skandinaviens mest omfattande arbetsmarknadsprojekt för fotbollsspelare. Den senaste femårsperioden har vi sysselsatt mer än 60 heltidanställa spelare. Vi har lyckats lotsa merparten till varaktiga anställningar på andra håll. Men projektet fortsätter. Vi behöver fler spelare. Vi behöver just Dig! Vill Du veta mera? Kontakta vår jobbcoach Roland Nilsson. Blanketter finns på Arbetsförmedlingen.”

Helikoptern svävar femton meter över planen, där Rolle och Bengt Madsen vinkar och ler. Kameran avlägsnar sig och bilden tonar bort till förmån för 100-åringens klubbmärke.

Detta med anledning av att MFF under fem säsonger utan medaljer har lyckats förbruka 68 spelare. Gefle IF har under samma period nöjt sig med 43 man. GIF har heller inte plockat några medaljer...!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39