21
april
2009

Icke nu, men senare...

Men det är ju inte nu som Djurgårdens fotbollslag skall vara bra. Har ni inte begripit? Just nu spelar man bara med de sopor som för tillfället finns att tillgå, rester från år då råvarutillgången och väderleksutsikterna lovade betydligt mer.

Zoran Lukic försade sig för någon vecka sedan, när han efter ännu en blårandig torsk konstaterade: ”Nu vet vi vilka som håller!” Förste hjälpare Jeglertz ryckte in och dämpade effekten av uttalandet, som egentligen betydde att hela spelarhögen var värdelös. ”Små steg har vi tagit, men inte de kliv som vi kanske förväntat oss”, sade Zoran efter 1–3 mot Hammarby i årets första derby. De små stegen måste handla om att inte ta på sig match-tröjan bakfram, att få på sig skorna på rätt fötter och att kunna plocka ut ”Knivsta”-Sandberg ur ett anonymt förbrytargalleri.

Någon fotboll har man däremot inte lyckats banka in i spelarnas skallar. Det kanske inte är så konstigt och inte att begära. Zoran uträttade mycket i sin förra vända i Djurgården, när han genom sin ihärdighet lyckades få en trupp mycket begåvade spelare att i alla lägen ge allt och bli ännu bättre.

Kvalitetsmässigt ligger Djurgården idag mycket, mycket långt efter. Lagdelarna hänger inte ihop, vare sig del för del eller sinsemellan. Över alltihopa vakar Göran Aral, som anbefallt 4–3–3 – oavsett väder och vind, oavsett antalet skevfötter i det egna laget. Så då undrar man: Vem drar först? Zoran eller Göran? Eller går DIF mot nedflyttning och en kollektiv kollaps?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39