11
maj
2010

Inte så skarpt, Anders

Anders Svensson verkar inte direkt vara den vassaste kniven i svensk fotbolls besticklåda. För att precisera ytterligare: Hissen går nog inte ända upp.

Svensson fick ett utbrott efter att Elfsborg gästat Hällevik och fått på tafsen med 2–0. Stulit Elfsborgs klubbfärger hade dom gjort också, så att västgötarna fick spela i helrött. Svårt att känna igen varandra då...

Men det var inte det som Svensson störde sig på. Han blev sur över att vaktisarna, trots regn dagen innan, låtit bevattningen stå på över natten. Planen blev väl aningen mjuk, kan man tänka. Elfsborg har uppenbarligen, via flitigt användande, utvecklat ett konstgräsberoende. Man kom till Blekinge, fick skit på skorna och förlorade.

En ledare i Mjällby gapskrattade åt Svenssons salva. Vad annat kan man göra? Det var ju en psykning. Precis som när Stefan Lundin, på sin tid, alltid såg till så att lagen som gästade Strömvallen fick värma upp med skeva, vinda och halvpumpade bollar.

Men tycker ju att Svensson, 33 (som nu ”hotar” med att dra utomlands...), borde begripit det. Men somliga lär sig aldrig och de motståndare som vill få Elfsborg i gungning får därmed ovärderliga tips.

• Slutligen en dementi: Nej, det är inte Peter O’Toole som tränar Djurgården. Namnet är Wass, Lennart Wass.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39