01
mars
2011

Kan AIK bli av med buset?


Går det att finna någon trovärdighet i AIK:s krumbuktande inför tvånget att lämna Råsunda?

Kanske. En flytt till Globenområdet skulle få AEG, som sköter ruljangsen där, att jubla. Det vore också ett resursmässigt klokt steg. Den arenan går att fylla och AIK riskerar inte att det ekar öde. Så kan det ju bli i SvFF:s nybygge, med plats för 50.000. Det finns en annan aspekt på flytt till Globen. Det kunde innebära ett brott med några av klubbens mest inpiskade anhängare. Frågan är om packet också skulle ställa upp på spel söder om Slussen. Eller om AIK därmed skulle ta ett steg mot en förvandling till fotbollsklubb för medelklass och barnfamiljer.

Men det senaste spåret i dramat ”flykten från Råsunda” – planerna på ett allsidigt AIK-center i Sundbyberg – är däremot något som rimligen skulle kräva en folkomröstning i den minimala kommunen. En flytt på ett par kilometer skulle inte innebära några förändringar i publikens sammansättning. Vill de boende där verkligen ha dit busarna?

• Så fick Qvidings styrelse säga sitt: Det blir inget samgående med Örgryte. Bra. Ett klokt beslut. Varför skall en välskött och trimmad förening med inriktning på ungdomsfostran offra sitt goda namn och slå sig samman med ett gäng bedagade rufflare?

Det märkliga är dock att konkursade ÖIS klarar sig undan med att byta plats med Qviding. Klubben torskar alltså bara ett pinnhål i seriesystemet när man blåser sina fordringsägare på miljonbelopp.

• Lagom till den svarta 25-årsdagen av mordet på Olof Palme kom det fram: Förre polisen Anders Sigurdsson – mannen som klantade bort Cabrerautredningen – fanns med i Stockholmspolisens ledningscentral natten då mordet begicks. King Midas in Reverse, som britterna säger (Allt han tar i blir till aska...).

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39