01
februari
2011

Lär av HBK:s nytänkande

Att Halmstad lyckades kontraktera tränaren Josep Clotet Ruiz var mer än oväntat. Det var faktiskt en riktig övergångsbomb på den svenska, lätt inavlade, tränarmarknaden.

När HBK sedan, med hjälp av denne spanjor, lånar tre spelare från Real Madrid smäller detta lika högt. Allsvenskans lätt inavlade spelarmarknad tillförs nya och okända element.

Halmstads BK har väl egentligen inte gjort någonting liknande sedan 1976, året då man anställde den unge och okände engelske tränaren Roy Hodgson.

Då var den oftast lindansande klubben i stort behov av nytänkande. Den saken gäller nu också. Spelartruppen har de senaste åren tappat dramatiskt i status och slagstyrka. Etablerade namn har kört på tomgång i två, tre år. Resultaten har gradvis försämrats och klubben som helhet har förlorat stora delar av sitt kapital. Lägg till detta problemen med att komma vidare med ett nästintill avsomnat arenaprojekt.

Det var ett bra tag sedan som Halmstads BK visade nytänkande, alltså en vilja att med hjälp av sina egna speciella förutsättningar utmana de lag som brukar prenumerera på Allsvenskans medaljuppsättningar. Istället har man stillsamt vegeterat i tabellens mittskikt. Det har säkert bidragit till trögheten i alla de processer som måste både sättas igång och framgent påverkas om det skall bli något arenabygge i stan. Plötsligt verkar allting vara möjligt.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39