30
mars
2010

Lagrells nationalkatastrof

I höstas var Lars-Åke Lagrell ett jagat villebråd. Då gällde det turerna kring tillsättningen av en ny förbundskapten. Alla tyckare verkade vara ense om att det sköttes klantigt. Eller sökte han bara publicitet? Den stormen lade sig emellertid. När någon, inför SvFF:s årsmöte, nämnde Thomas Bodström (bevare oss...) som möjlig motkandidat kunde Lagrell ruska av sig detta med ett ”det har jag inte hört talas om.”

Lagrells ansvar gäller också den nya nationalarenan. Där har på sistone saker kommit fram som borde orsakat en större storm än höstens förbundskaptensdravel:

• SvFF låter sin nuvarande arena Råsunda förfalla i väntan på den nya. Vattenläckor i byggnaden och uselt underlag retar AIK, som betalar full hyra.

• Som en konsekvens av detta har AIK:s planer på att söka andra alternativ tagit ny fart. Klubben kan glömma ett köp av Råsunda, men vill kanske hellre dela boende med Hammarby, söder om Globen. Risken är att SvFF blir utan hyresgäst.

• Solnas stadsdirektör Sune Reinhold har stått på arenaprojektets avlöningslista, enligt uppgift har han tjänat 600.000. Detta förhållande har från början varit så pinsamt att han valt att inte redovisa det för sin egentliga arbetsgivare. Reinhold utreds nu för korruption.

Vad är Lagrell? En rysk bestickare? En folkhemsk Berlusconi? Eller bara en karikatyr på någon av klantarna ur Sopranos?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39