01
september
2009

Lycka är att leda andra

När Hammarby sparkar sin tränare Tony Gustavsson sker detta efter en räcka av åtta matcher som tillsammans gett fyra poäng. Laget har sjunkit som en sten i tabellen och något måste göras.

Trots den senaste tidens resultat är Bister inte helt övertygad om att enbart tabellställningen varit den avgörande faktorn bakom styrelsebeslutet.

För det första är det inte styrelsen som bestämmer i klubben. Tömmarna finns samlade i en enda hand, och den tillhör Michael Andersson. Den gamle mittfältaren – en på sin tid riktigt bra spelare i Hammarby och Göteborg – har sedan återkomsten till Bajen förra året drivit just denna, sin beslutspotenta linje. Sport-chefen Lasse Eriksson stämplades i ett tidigt skede som överflö-dig. Han blev ju av med sina arbetsuppgifter redan innan budget-läget gjorde att han också förlorade lönen. Arbetsuppgifterna överfördes till den exekuteive hr Andersson.

Hur har relationen varit mellan Gustavsson och Andersson? Inte bra, av allt att döma. Annars kanske man kunnat reda ut tabelläget tillsammans. Nu får Andersson styra skeppet själv, bistådd av gamla lagkamrater som Thom Åhlund, Mikael Lindqvist och Per-Anders Apelgren.

Det är hit Andersson hela tiden velat komma. Maktkoncentrationen är nu total. Att Tony Gustavsson är en passionslös skit-pratare, som söver vem som helst och lika gärna kunde vara personalchef på ett städbolag, är en annan sak.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39