17
maj
2011

Malmö kan andas ut

Veckans ämne består av en icke-nyhet. Ty i måndags kom det fram att Stuart Baxter inte längre är aktuell som ny tränare för regerande mästarlaget Malmö FF.

Skälen är Baxters egna och högst privata. Vad det än hänger på så är beskedet en skickelse från ovan för klubben. Fans, styrelse och spelare kan andas ut.

MFF, som bara nyligen blivit av med oroshärdar som Bengt Madsen och Hasse Borg, var nämligen på väg att på helt eget initiativ kastas tillbaka i tiden. Baxter i all ära. Men det som under hans tid i AIK sågs som ett ständigt problem (oviljan att ens vistas i samma rum som sportchefen Stefan Söderberg) utvecklades under tiden i Helsingborg till ett veritabelt inbördeskrig (relationen till klubbordföranden Sten-Inge Fredin). Men nog hade det varit intressant att se vem han hade rykt ihop med ...

• AIK överklagar SvFF:s Disciplinnämnds utslag vad gäller knallskotten och den avbrutna matchen mot Syrianska. Klubbledningen inser inte att man kommit billigt undan (0–3 och 150.000 kr). Klubbledningen inser inte att man är utskrattad i övriga delar av landet. Klubbledningen vill inte förstå det skeva i att det numera är lugnt på läktarna bara därför att en fraktion bland fansen har bestämt att det skall vara så. Klubbledningen har ännu inte, efter åratal av liknande initiativ, inte förstått vem som egentligen styr deras lilla bolag.

• På andra sidan stan försöker Djurgården omgruppera sig. Men laget är detsamma, Dembo Touray står kvar i målet och Ulf Adelsohn siitter kvar på läktaren. Men, Ulf, är det inte så att ditt minne sviker en aning. Dembos ojämnhet i all ära, men förtränger du inte en keeper vid namn Torgny Mattsson (från Edsbro 1971, snabbt tillbaka till de uppländska skogarna)? Har du glömt honom, eller var du upptagen av annat på den tiden?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39