03
augusti
2010

Nordkorea går i bräschen


Nordkorea lanserar en tankeväckande modell för att hålla efter fotbollstränare som inte klarar att leva upp till sina arbetsgivares orealistiska förhoppningar.

Nordkoreas förbundskapten Jong Hun Kim får ta konsekvenserna av att hans lag blev sist i sin grupp (och rankades som sämst i hela VM). Det handlar om straffarbete, 14 timmar per dag på ett bygge.

Det här får Bister att fundera kring saker som straffskalor och preskriptionstider. Alltså: Enligt nordkoreanska begrepp orsakade Lars Lagerbäck stor besvikelse genom att det svenska landslaget misslyckades i kvalet. Därefter tog han sig an Nigeria, där kravet (enligt somliga) var semifinal. Nigeria blev, i likhet med Nordkorea, sist i sin grupp.

Frågan är nu om förbunden i Sverige och Nigeria kan komma överens om någonting smaskens i påföljdsväg.

SvFF har ju bygget av Nationalarenan att tänka på. Det blir dessutom dyrare än planerat, varför kommuninvånarna bör ställa in sig på att slavarbete kan bli ett tänkbart alternativ. Lasse med bygghjälm i Solna blir fint.

Samtidigt kan vi tänka oss Roland Andersson i en liknande mundering i Lagos, i den händelse man nu skulle göra allvar av planerna på att bygga ut stadens kloaksystem.

Hårt? Det hör inte hit. Poängen är att de under botgöringstiden skulle hindras från att arbeta som fotbollstränare!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39