20
oktober
2009

ÖIS – i nationens intresse

Örgryte håller Allsvenskans framtid i sina händer. Med tre omgångar kvar har laget alla möjligheter att hålla Hammarby och Djurgården bakom sig även i sluttabellen. På så sätt kommer göteborgarna att befria Allsvenskan från två klubbar som mår allra bäst av att gå ner i Superettan för avlusning.

Publikbortfallet för Allsvenskan blir naturligtvis kännbart, om nu både DIF och HIF försvinner och MAIF och ÅFF kommer istället, men det får ses som en del av en nödvändig reningsprocess. Förhoppningsvis skulle en nedflyttning innebära en gallring på ståplats. Den skulle rentav kunna leda till att några av de inblandade skaffar sig egna liv.

Fotbollsmässigt kommer ingen att sakna vare sig Djurgården eller Hammarby. Blårändernas interna stridigheter, iscensatta just av läktarpöbelns bättre bemedlade delar, har lamslagit klubben. Nytänkandet kring lagledningen offrades direkt i och med styrelsebytet på senaste årsmötet. Micke Andersson kom in i Hammarby i ett skede när klubben redan var på glid utför. Läktarpackets ovilja att inse hur saker och ting ligger till har skadat klubben ytterligare. Det har gått så långt att båda klubbarna bör försvinna om Allsvenskan ska kunna överleva.

Under tiden toppar AIK tabellen. Men där tycks det oavsett utgången av SM-striden bli ytterligare en ”Jul i Pengalösa” (klassiskt Kalle Anka-äventyr) medan BP i lugn och ro kan börja skissa på ytterligare en allsvensk säsong. ÖIS avgör slaget om Stockholm – och man gör det i hela nationens intresse.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39