21
september
2010

Psykoanalysen fortsätter

Förra veckans verbala sammandrabbning mellan han som skall vinna allt med Milan (Zlatan Ibrahimovic) och en tv-kommentator (Arrigo Sacchi) ledde oss vidare in mot Zlatan-problemets kärna.

Milan hade med hjälp av två Zlatanmål avfärdat Auxerre, som är det svagaste laget i Grupp G. Mönstret var det gängse för Milan denna höst – det egna spelet fungerade inte alls – och allt tydde på att detta var en ”kväll på jobbet”. Då säger Sacchi – en man som vunnit Champions League med Milan och även lett det italienska landslaget – följande:

– Zlatan hade knappast gjort det första målet om han inte haft 46-47 i skonummer. En oförarglig reflektion. Men Zlatans reaktion blev brysk:

– Sacchi måste lära sig att hålla tyst, han verkar avundsjuk. Han måste prata mindre om mig i press och tv. Gillar han inte hur jag spelar kan han sluta titta på mig.

Sacchi kom åt en nerv och Zlatan svarade reflexmässigt, precis som han antagligen gjorde i vintras när Pep Guardiola ville diskutera hans roll i Barça. Ett belevat svar hade lytt så här:

”Skostorlek? Ja, det borde ju [den gamle skoförsäljaren] Sacchi veta allting om.” Men det hade förutsatt både bildning och viss självdistansering. Istället brände Zlatan av en salva som lett till att italienska medier nu stämplat honom som ”känslig” [för andras åsikter]. Om Milan fortsätter hanka sig fram som hittills så kommer det mera, var så säkra.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39