26
maj
2009

Rolle och räknemysteriet

Malmös tränare Roland Nilsson har hela våren gått och grunnat på en räkneformel. Det inget underligt med den saken. Siffrorna är de gamla vanliga – alltså 4–2–3–1, kombinationen som gav vissa framgångar med klätterlaget GAIS.

Men någonting blir fel när Nilsson skall överföra det här till MFF. Det är den där sista ettan som liksom går upp i rök. Den gömmer sig hos de tre närmaste kamraterna. Resultatet blir ett något udda 4–2–4–0. Mig veterligt är Roland Nilsson den förste fotbollstränaren i världshistorien som på allvar blandat in nollan i den taktiska uppställningen. Där har ni också svaret på frågan ”Varför i h-e gör inte MFF några mål?”

Självklart blir det inga mål när laget match efter match envisas med att ställa upp utan renodlade anfallsspelare. Det finns inte en gubbe i startelvan som är straffområdesspecialist. Två man är dock uppsatta som anfallsspelare. Men varken Wilton eller Labinot skall spela där. Båda är framspelare och frisparksskyttar, eller skarprättare i andravågen. Men ingen av dem vet hur man stångas och bökar i skiten framför målvakten.

Proppen – eller feltänket – i MFF-uppställningen (som skördar beröm för spelet ute på plan) är naturligtvis Daniel Andersson. åtminstone som mittfältare. Ner med honom i fyrbackslinjen. Låt Åhman-Persson och Harbuzi ta de defensiva platserna med Wilton bakom spjutspetsen. Klarar inte Ofere jobbet med dessa framspelare bör han deporteras, till Landskrona.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39