25
januari
2011

Sigurdsson for President!

Förbundets valberedning har inlett vaskandet bland möjliga efterträdare till Lars-Åke Lagrell. Somliga av de tillfrågade skulle hamna sisådär åtta snäpp över sin maximala nivå (Elfsborgs-Johansson). Andra, som styrelseledamöterna Jörgen Eriksson och Susanne Erlandsson, är lika tyngd- och färglösa som sommargardiner.

Än så länge har bara en kandidat med naturlig pondus nämnts (Lars-Christer Olsson) och han har bara en vettig utmanare (Karl-Erik Nilsson), som dock känns aningen lättviktig.

Men det har kommit en invändning vad gäller Olsson. Den går ut på att han och UEFA-basen Michel Platini skulle vara okontanta och att Olsson – i denna värld av slicka-uppåt-och-sparka-nedåt-mentalitet – därför skulle vara omöjlig.

Då har Bister lösningen. Alternativet är givetvis Anders Sigurdsson, den f.d. polis som på ett så skandalöst sätt fuskade bort utredningen om agenten Oliver Cabrera. Den inkompetente Sigurdsson kan först lanseras som klantig hjälpreda åt Steve Martin/Inspektör Clouseau i nästa Rosa Pantern-film. När det jobbet är avklarat, och han har visat sig ha ett sämre uttal än Martin på såväl franska som engelska, så borde saken vara klar. Här har vi Michel Platinis givne hovnarr. Tänk er själva vilken godartad inverkan på Platini som Sigurdsson får när han dyker upp på UEFA-konferenserna iförd blågula trikåer och bjällror i hatten. En sån ordförande vore något för SvFF. Problemet är att vi redan har haft en sådan man i 19 år!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39