27
april
2010

Skön nätmusik för Stahre?

När sanningens ögonblick närmade sig för AIK:s tränare Mikael Stahre tog han en restresa till Grekland. Ansvaret för AIK:s otillräckliga spelartrupp läggs på sportchefen Björn Wesström. Den utnämningen är om möjligt ännu mera otippad än när han fick sportchefsjobbet. Men ur klubbens synvinkel är det naturligtvis tacknämligt om man kan få två jobb utförda för en lön.

Åter till Stahre: Utan sina mästarspelare är han ingen mästartränare. Fasaden har så smått börjat spricka under våren. Stahre, som förra året mest kunde instämma i journalisternas glada tillrop, är nu – efter säsongsupptaktens ständiga poängförluster – på god väg att tömma floskelbyttan.

Utan Óbolo, som krävde en och en halv gubbes markering, och utan Hooiveld, som gjorde en och en halv gubbes jobb i försvaret, är det ingen vidare studs över AIK. Den offentliga sågningen av målvakten Maanoja var ett grovt övertramp. Men det slutar inte där. Det faktum att merparten av spelarna har slutat springa (man står helst i sin zon och väntar på att någon annan skall sätta igång spelet) är ett annat bevis på att hela kollektivet har drabbats av attitydproblem efter dubbelsegern.

Vad gäller flyttfågeln Stahre och restresan vill Bister gärna påminna om vad som gäller för våra flyttfåglar när de passerar sydligare nejder. De listiga rackare som bor kring Medelhavet fångar dem i uppspända nät. Sedan äter man upp dem. Det kan, i värsta fall, bli den enda nätmusik Stahre får uppleva i Grekland. Birdie num-num!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39