03
maj
2011

Snålheten sänker DIF

Djurgårdens fotboll krisar, och det med en intensitet som just nu bara kan mäta sig med Clotets bekymmer i Halmstad. Ingen blev förvånad när veteranen Mattias Jonson klev av halvvägs redan i premiären. Men efter det har resultaten av ”huvet-under-armen-beslut”radat upp sig.

Försök minnas hösten 2010. Då såg det, för några korta ögonblick, ganska lovande ut sedan laget kommit ut ur den vårens kris. Men det mesta av det hann rinna av under vintern.

Då hade man en fungerande backlinje. Men den favören har man i år självmant frånsagt sig genom att placera den högavlönade försvarsorganisatören Prince Ikpe Ekong i frysboxen. Nu går han där och drar lön, men har tråkigt. Ledningen hoppas att han självmant skall dra i sommar. Men Ekong har till klubbens hemsida sagt att pengarna är ganska bra (de går delvis till en akademi i hemlandet) och att han därför stannar.

Under tiden har tränarna ”Carlos Bandy” och ”Inte särskilt Wass” tre mittbackar att välja på, två finländare och en amerikan. Frågan om vem av dem som är absolut sämst med bollen vid fötterna är ännu inte avgjord. Tävlingen om vem av dem som först kommer att kunna jonglera till tre är nedlagd. Trion är i själva verket så usel att deras osäkerhet fått ytterkackarna att wobbla och innermittfältarna Sjölund/Hämäläinen att framstå som sämre än nödvändigt. De sistnämnda får ju aldrig bollen när den skall komma – så vad kan man vänta sig? Dessutom saknas Sharbel Toumas explosivitet på kanten.

Så vad kommer att hända? Bara en sak är säker. Det har hänt förr och det kommer (snart) att hända igen. Konsekvensen blir att mannen bakom soppan – rekryteringsstrategen Ingvar ”Putte” Carlsson – än en gång kommer att ruttna och hoppa av sitt jobb inom DIF-fotbollen. Under tiden väntar den än så länge ovillige Magnus Pehrsson på att ta över vid kommande årsskifte. Lycka till ...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39