15
mars
2011

Sura rönnbär för Real

Det är jobbigt i Madrid. Skitjobbigt. Särskilt om man hör till Real Madrid. Lyssna bara på lagets tränare José Mourinho. Han har redan nu börjat lägga ut krokar för en flytt i sommar. Detta i så fall efter bara en säsong med Real Madrid.

Anledningen är den att världens dyraste lag (Real Madrid) inte heller i år verkar kunna rå på världens bästa lag (Barcelona).

Barça verkar gå mot sin tredje ligaseger i följd. Avståndet mellan Barcelona och Real Madrid i ligatoppen är just nu fem poäng. En katalansk seger i Champions League är väl heller ingen omöjlighet, även om båda lagen fortfarande är kvar i turneringen.

Frustrationen över att inte kunna övertrumfa metod med dyra inköp tar sig en del bisarra uttryck. Som nyheten om att Real Madrid ”uttrycker oro över att en läkare med tvivelaktigt rykte samarbetar med Barcelona.” Klubben har fått radiokanalen Cope att hänga på. Barcelona har redan krävt ett tillbakadragande av uppgifterna samt meddelat att man satt jurister på undersöka om det går att stämma källan till ”nyheten.”

För den här förteckta dopningsanklagelsen är med sannolikhet ingenting annat än rena svinerier, ett sätt att irritera Barça såpass att hela klubben kör av rälsen nu när uppgörelsen närmar sig i både ligan och i Europa.

Så här går det till i Spanien. Moteld kan när som helst väntas från någon av landets fyra dagliga sporttidningar. Två av dem ges ut i Madrid, två i Barcelona. Hur den här ”nyheten” vinklas i dessa fyra tidningar får ni räkna ut själva.

För egen del tycker jag det är betydligt intressantare att Reals högavlönade Kaká har fått nya knäproblem. Ytterligare en anledning att spy galla över Barcelona?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39