26
oktober
2010

Syrianska kommer rustat


Norrköping är tillbaka i Allsvenskan och har förhoppningsvis dragit lärdomar av sitt senaste besök. Spelartruppens sammansättning tyder på det men ordförandens hastiga utspel om tränarfrågan gör mig mera osäker.

Syrianska är en annan femma. På kort tid har klubben tack vare slagkraftiga värvningar ryckt förbi lokalkonkurrenten Assyriska Föreningen, som gjorde ett allsvenskt besök 2005.

Det är att återställa något av den ursprungliga balansen. Ty åren 1988–89, då klubbarna kämpade mot varandra i Sörmlands-fyran, var det faktiskt Syrianska som sökte de mest spänande lösningarna genom att värva tre ungerska proffs, alla med meriter från hemlandets högsta serie.

Nu siktar man på att spetsa truppen ytterligare med några välbekanta namn, av vilka Bister gör tummen upp för Sharbel Touma men helst skulle avstå från både slutkörde Louay Chanko och otymplige George Mourad. Det måste finnas bättre spelare att få för samma pengar. Frågan är om tränaren Özcan Melke-michel, som (bortsett från två korta perioder) lett laget sedan 2003, är så road av att få in två mer eller mindre förbrukade hem-vändare i en annars taggad trupp. Båda klubbarna lär dessutom med glans försvara sin plats i senare års påvra publikliga.

Sundsvall, Superettans trea som har chansen att kvala upp, känns däremot inte lika spännande. ”Mini-Foppa” utvecklas bäst någon annanstans.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39