24
november
2009

Tankeväckande debut

Snacka om att somliga fick en del att tänka på efter Erik Hamréns förbundskaptenspremiär i Cesena. Media, som var överdrivet tillmötesgående, är moget för självrannsakan. Tonlä-get lär bli ett annat om fler matcher genomförs på ett liknande sätt. Men mest gäller det några av spelarna.

Somliga bör förbereda sig för det sista besöket på veterinär Forssblads blågula mottagning. ”En spruta bara, Anders/Olof/Mikael/Johan, du känner det knappt.”

Nästa landslagskallelse till Mikael Lustig bör innehålla en särskild passus ämnad bara för honom: ”OBS! Medtag kompass!” Alternativet är en snabbkurs i defensivspel. Känsliga saker för högerbackar, men vad f-n ska man göra?

En annan sak som irriterar högvälborne Mr Bister är insikten om att ingenting egentligen kommer att förändras så länge som Anders Svensson är kvar. Den med åren allt fegare och bekvämare trivseljoggaren kan med fördel få satsa på att försvara sin plats vid eftermiddagskaffet på höstsol i Borås, bland de andra gubbarna. Blågult mår bäst av att låta Kim Källström och Sebastian Larsson sköta uppbyggnadsspelet på mitten.

Varför Elmanders skeva fötter skall gynnas när Ola Toivonen gör mål i Holland är också svårt att förstå. Men Bisters allra värsta mardröm, den när Hamrén ringer Daniel Andersson och erbjuder både mittfältsplats och lagkaptensbindel, måste få förbli Bisters egen skräckis.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39