21
december
2010

Usel underhållning i Inter

Rafa Benítez, Inters spanske tränare, löper stor risk att hamna på klubbägaren Massimo Morattis julbord. Kanske ligger han där redan när detta läses. Spanjoren kom från Liverpool, där han på sex år aldrig varit sämre än sjua i ligan (men heller aldrig vunnit). Segrarna kom i Champions League (2005) och FA-cupen (2006).

Han kom till Inter som efterträdare till José Mourinho och tog över ett lag som var regerande mästare i Champions League, Serie A och Coppa Italia. Hans programförklaring innehöll ett avståndstagande från den spelstil som gett dessa framgångar. Benítez ansåg att publiken var värd lite underhållning.

Idag ligger Inter sjua i serien, och kan inte nafsa ledande Milan i hälarna ens om man skulle råka vinna sina två häng-matcher. I Champions League, åttondelen, väntar Bayern München, som säkerligten är piggt på att ge igen för vårens finaltorsk i Champions League. I Coppa Italia , också åttondelen, ser Genoa en möjlighet att ta en dyrbar skalp. Så mycket underhållning blev det med Benítez (j-a dåre...).

• Efter öppningen av Lennart Johanssons Pokal väntar vi på att Magnus Forssblads borr skall komma till användning på ställen där den verkligen behövs. Låt gärna kronan spinna i kranierna på de tomtar som förhandlat fram svensk fotbolls tv-avtal. En undersökning säger att det inte är så mycket att hänga granen, inte ens i jämförelse med våra grannländer. Å andra sidan finns det en logik i detta. Spelarna är inte värda bättre.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39