22
februari
2011

Vem är Djurgårdens langare?

Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd tog två månader efter det urartade derbyt beslut om bestraffningar för AIK och Djurgården. AIK skall betala 200.000, Djurgården 125.000. Båda är missnöjda, båda tänker överklaga.

Men när man läser klubbarnas svar på domen – som refererades i bl.a. DN i fredags – är det så att ögonen ploppar ur sina hålor.

AIK vill tonar ner sina supportrars rusning och säger att det ”endast var frågan om en fredlig vandring.” Jaha!? Skulle packet ut och köpa korv – samtidigt? – eller vad?

Djurgården drar dock vansinnet till nya och hittills outforskade höjder när man anser att förbundet skall bortse samtliga filmsekvenser från händelsen, eftersom de kan vara ”förvanskade av en okänd avsändare”.

Jovisst. Det där sista är ju intressant. Det måste ju innebära att den som totat ihop den texten hör till den grupp som envist kollar alla repriser på tv, för att se om Ridderwall eller Owuya kanske räddar den där skitpucken som just slunkit in. Undrar just hur många repriser det krävs för ändra skeendet på det viset? Undrar just hur många timmar vederbörande tillbringat framför tv/dvd:n för att sist och slutligen komma fram till att det är något mysko med alltihopa?

Det har på senare håll framskymtat att drogbruket bland läktarpöbeln har blivit en försvårande omständighet, något som gör att i princip vad som helst kan hända när packet trissar varandra.

Men nu tycks det alltså som om dessa vanor också har hittat in i styrelserummet. Så, bästa djurgårdsbossar, var får jag tag i grejerna. Är det bra skit?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39