23
november
2010

Videodomaren offrades

Söndagens märkliga hockeyföreställning på Hovet, matchen där Skellefteås Joakim Lindström var övertygad om att han gjort mål men istället fick hålla till godo med en tio minuters utvisning, har resulterat i att den videogranskande måldomaren fått sparken.

Målet kom vid ställningen 2–0 till hemmalaget AIK och hade betytt kontakt för gästande Skellefteå. Istället kunde AIK hålla ställningarna och vinna mathen med 4–2.

I efterspelet har Hockeyligans domarchef Mikael Ahlström ”visat handlingskraft” genom att sparka den videogranskande måldomaren. Matchdomaren Sören Persson går däremot fri, trots att han vägrade se på jumbotronens bilder och till journalister har gett svävande besked om varför.

Den numera ”f.d.” videogranskande måldomaren verkar dock ha offrats i ett internt prestigespel. Han säger till Aftonbladet:

”Bild tre, den helt avgörande bilden och som jag nu ser är solklart mål, fick jag aldrig se. Köper man en Nissan Micra kan man inte åka runt och tro att man har betalat för en Porsche.”

Allt tyder alltså på att den videogranskning, som det ropats efter i många år och som äntligen introducerades till höstens säsongsstart, genomförs med hjälp av undermålig (och billig) utrustning. När domarbasen Ahlström skyller på ”mänskligt bedömningsfel” står den numera f.d. videogranskaren på sig: ”Om jag hade haft en bild där jag såg att det var mål, så är det väl klart som fan att jag inte hade sagt att det inte var mål!”

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39