01
augusti
2010

Zlatan – ett Nackafall?

Medan Erik Hamrén i godan ro pusslar ihop sitt landslags stomme inför höstens EM-kval har hans frånvarande stjärna Zlatan Ibrahimovic stora problem. Zlatans största problem är den lille man som går ett halvt steg framför och i vars skugga han måste huka för att få plats. Jag talar om agenten Mino Raiola, mannen som som alltid skriker så högt han kan. Mino Raiolas önskan handlar alltid om samma sak – att tjäna så mycket pengar som möjligt. Hans senaste utspel, det om att Barcelonas tränare Guardiola borde in på dårhus för att ha petat Zlatan, gör att åtminstone Bisters bild klarnar.

Det är nu, just i dessa dagar, som Zlatan måste sparka bakut och be den lille italienaren dra dit pepparn växer. Annars är risken stor att Zlatan, likt en dresserad björn, fås att uppträda än här, än där, medan ägaren/agenten fortsätter raka in pengar. Zlatan riskerar att bli vårt senaste Nackafall, en bitter och desillusionerad person som efter karriären kommer att klandra andra för beslut han borde tagit själv.

Zlatan tjänar också pengar. Men det är ingen överdrift att påstå att övergången från Inter (som inte så gärna ville ha honom kvar) till Barcelona (som egentligen inte behövde honom) är ett gigantiskt misstag. Raiola, som inte drar sig för att ljuga ”Real Madrid är berett att bjuda på Zlatan” (2005), fortsätter göra sin osmakliga utspel. Nu är Raiola på väg att få Zlatan utstraffad från Barça. Klubben vill inte honom kvar. Milan? Arsenal? Manchester City? Vartsomhelst, bara de kan betala!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39