19
oktober
2010

Zlatans tagg sitter djupt

Att bli nobbad är aldrig enkelt. Särskilt inte om man helt och hållet saknar vana på den avdelningen. Eller har svårt att överhuvudtaget förstå varför det sker.

Se bara på Mannen-som-skall-vinna-allt-med-Milan. Inför tisdagens match i Champions League mellan Real Madrid och Milan, en uppgörelse som blir Zlatan Ibrahimovics återkomst till spanskt territorium, passar Mannen på att köra sin Barcelonahistoria ännu ett varv. Mannen öppnar sitt hjärta för El Païs och La Gazzetta dello Sport. Bitterheten gäller fortfarande Barças tränare Pep Guardiola. Men den här gången handlar det inte om ”filosofen” Guardiola, utan om att han skulle vara för ung för att leda så många stjärnor.

Zlatan klarade inte att ta en plats i Barcelona. Det beror på att han inte passar in i lagets sätt att spela. Själv tycks han inte kunna acceptera det, utan fortsätter att älta saken som en sviken älskare.

Sanningen är väl att Guardiola fick Zlatan i knät, som en oannonserad ”present” från en spendergalen klubbpresident. Men Guardiola höll huvudet kallt. Hellre än att offra lagets väl inarbetade spelstil inväntade han Zlatans dåliga humör och hans agents ännu tokigare utbrott. Att båda skulle komma visste han. Därmed lät han de två personer (Zlatan och Raiola) som han inte hade plats för i och kring truppen straffa ut sig själva. Och det var så smart uträknat att Zlatan ännu inte kunnat fatta det!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39