12
april
2011

Zlatans tid i Milan är ute

Låt er inte förledas av att Erik Hamrén hoppar högt av glädje varje gång Zlatan Ibrahimovic blir avstängd i Italien.

Sett ur Hamréns synvinkel måste Zlatans vår vara rena himmelriket. Först blir Milan utslagna ur Champions League. Sedan drar vår gullgosse på sig två utvisningar, som vardera ger tre matchers avstängning. Tänk, nu får han ju vila ut sig. Tänk, nu kommer han ju spelsugen till landslagssamlingarna. Tänk vad bra inför stundande EM-kvalmatcher.

Men sådär enkelt är det dessvärre inte. Zlatan har denna säsong samlat på sig så många fulpoäng i Serie A att varje gult kort nu ger avstängning i en match. Samtidigt ger varje rött kort automatiskt tre matcher. Det är vad som gäller i Italien. Detta under förutsättning att landets ledande grottman, Silvio Berlus-coni, inte personligen lägger sig i disciplinkommitténs arbete.

Milan har alltså bränt Champions League. Samtidigt riskerar man alltså att bli utan Zlatan i tre matcher under ligans sista fjärdedel. Vi talar om avgörande matcher i striden om scudetton.

Om vi nu tänker oss att laget i dessa matcher sjabblar bort poäng och därmed också sjabblar bort ligasegern. Vad innebär det för Zlatans del? Och vad innebär det om Pato&Co skärper sig, och säkrar ligaguldet utan Zlatans medverkan?

Antagligen är det ingen skillnad. Antagligen är det så att Milan redan nu har tröttnat på sitt kostsamma lån från Barcelona. Frågan är om klubben har någon vidare vilja att fullfölja affären, det vill säga att köpa loss Zlatan efter den här säsongen.

Om inte – vad händer då? Vart skall Zlatan ta vägen i sommar? Tillbaka till husse i Barcelona är en omöjlighet. Visserligen ägs han av katalanerna, men någon måtta får det ju vara. Vem har råd att hyra honom i fortsättningen. Ska vi satsa på en stenrik men skitusel klubb i Premier League?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39