01
januari
2017

AIK gör rätt som dumpar Carlgren

Efter månaders förhandlingar är AIK och Patrik Carlgren äntligen överens om att det inte blir någon fortsättning. Utifrån sett ter det sig mycket egendomligt att en allsvensk klubb medvetet kärvar till en kontraktsdiskussion med en medlem av landslagstruppen.

Men vid en närmare besiktning är det inte så konstigt. Rikard Norling vill inte ha en målvakt som inte klarar höjdspelet. Han vill heller inte ha en målvakt som rev upp himmel och jord över att reserven Oscar Linnér fick spela avslutningsmatchen. Den som inte förstår klubbens intresse av att veta om reserven håller eller ej har en hel del kvar att lära om sin egen plats i fotbollens universum. Och denna lärdom får Carlgren skaffa sig annorstädes.

Premier League har klarat av första halvan. Manchester United låg då på en föga imponerande sjätteplats, 13 poäng efter ledande Chelsea. Zlatan Ibrahimovic hade där deltagit i 18 av 19 matcher (avstängd mot Arsenal, 1–1). Av hans 12 ligamål har ett (!) kommit mot de fem lag som är före i tabellen (mot Man City, 1–2). Ett mål mot den bättre fjärdedelen. Där har ni hans världsbetvingande storhet i ett nötskal.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39