03
december
2018

AIK ser framåt

AIK:s uppvarvning inför nästa sommars kval till Champions League har börjat. Det talas om intresse för förre HBK:aren Sead Haksabanovic, den unge yttermittfältaren som hallänningarna såldes till West Ham United men som nu nöter bänk i Malaga. Det mumlas också om att Alexander Isak, som AIK självt sålt till Borussia Dortmund, borde hämtas ”hem”.

Så, genom affärer på några tiotals miljoner kronor, ska AIK försöka utmana sina motståndare om att tränga igenom nålsögat och ta någon av de sex gruppspelsplatser (av totalt 32) som är öppna för kvalspelande lag. Det är verkligen att hänvisas till köksingången.

Bland de 26 som direktkvalificerar sig genom höga placeringar i sina respektive hemmaligor talas ett annat språk. Där är deltagande i många fall en förutsättning för verksamheten, en intäkt som ingår i en enskild årsbudget som är större än hela Allsvenskan sammanräknat.

Avståndet till Champions League är för AIK:s del fyra dubbelmöten. Klarar man dessa hinder får man äran att tampas med klubbar som ohämmat drar nytta av ekonomisk dopning (som Man City och PSG). Efter att ha ställt upp som slagpåse i sex matcher blir belöningen att kunna utmana MFF ekonomiskt på hemmaplan. Europa bryr sig inte. Men plockar kanske någon enstaka AIK:are som inte varit helt ute och cyklat. Lycka till!

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39