12
december
2016

AIK vill ha nygammal bas

Dimman lättar kring AIK Fotboll. Inför torsdagens extra årsmöte har valberedningen presenterat fem nya namn som, åtminstone fram till ordinarie årsmöte nästa år, ska utgöra gemensam styrelse för AIK FF och AIK Fotboll AB.

Greppet är klokt, vilket alla kan intyga som vänt sig till den ena styrelsen för att få besked i en fråga som möjligen rör båda. Delat ledarskap (eller vad det nu ska kallas) är lika dödfött i en klubbledning som på en lagledarbänk.

Den namnlista riktad mot sittande styrelse som presenterades för en tid sedan har lett till att Johan Segui, mannen som ett tag ockuperade precis varenda AIK-taburett på både ishockey- och fotbollssidan, har självmant (och harmset) dragit sig tillbaka.

Frågan är nu vad den nygamle ordföranden Per Bystedt (tidigare 2004–09) kommer att hitta på. Han har redan sparkat Rikard Norling en gång. Han hade också vanan att lägga sig i dåvarande vd:s jobb när det passade. Kommer han bättre överens med den nuvarande? Anser han att Norling är rätt tränare? Och hur kommer den kommersiella sidan att utvecklas? Med Segui försvinner en obehagsstämpel, både internt och externt. Förhoppningsvis kan man nu också nyktra till vad gäller frågan om egen arena.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39