22
januari
2018

Ajajajajaj...

Somliga kan få ont i huvudet ibland. Åkomman uppstår när de försökt tänka. Ta Zlatan Ibrahimovic, som just nu måste ha en blixtrande skallebank efter sina lösa anklagelser om rasism.

Det handlar om händelser nära 20 år tillbaka i tiden. Zlatan spelade i MFF:s juniorlag och skallade av näsbenet på en lagkamrat. Detta skall, enligt ryktena, ha föranlett en av spelarnas föräldrar att genomföra en namninsamling med målet att få Zlatan utsparkad ur klubben.

Nu blev det inte så. MFF är efter närmare 80 år av framgångsrikt ungdomsarbete vant att handskas med den typen av protester och föll inte i farstun. Men taggen satt kvar och övertygelsen om att han visste vem som låg bakom har bara vuxit med åren. Det måste ju vara den förälder som var polis. För så gör poliser. Och poliser är rasister. Och jag är inte tillräckligt svensk och alla hatar mig.

Men det var inte polismannen som låg bakom. Vederbörande har trätt fram i pressen och svarat på Zlatans anklagelser. Zlatan har dock inte replikerat. För han vet ju. Hur allting är. Att han just nu har huvudvärk, till exempel.

Han har också börjat minnas oförrätter begångna av journalister, den yrkesgrupp som gjort mer än någon annan för att blåsa upp hans berömmelse. Hur ska det här sluta? Hur ont i huvudet kan en människa ha?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39