23
januari
2017

Alexander väljer klokt

Nykterheten och det goda omdömet vann – Alexander Isak valde Borussia Dortmund framför Real Madrid. Han valde därmed en fortsatt – och grundlig – fotbollsutbildning i Tyskland framför exponeringen som "Årets leksak" i Madrid.

Om det inte funkat i Madrid hade han kunnat skylla på i princip vad som helst – och blivit trodd. Om det inte funkar i Dortmund får han ta sig en allvarlig funderare. Pengar har han i vart fall så att framtiden är säkrad. Påskriftsbonus från Borussia plus tio procent av vad AIK får. Vad AIK får kommer dock fram först i klubbens kvartalsredovisning. Gissningsvis 90 miljoner kronor.

Sedan kan man dissekera Alexander Isak rent fysiskt. Han är inte färdigvuxen ännu. Kroppen kommer att bli tyngre och mera stabil. Hur ser han ut om två år? Hur är snabbheten? Hur är rörligheten? Övergången till Borussia Dortmund är bara början på en stor förändring.

Apropå förtalsmålet Ibrahimovic/Karlsson: Gent har köpt IFK Norrköpings spindeltunne mittfältare Tesfaldet Tekie, en spelare som fysiskt knappt ens räcker till i Allsvenskan. Vad ska det bli av honom? Belgian Blue? Hur många tallrikar belgisk gröt krävs det för att komma dit?

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39