31
oktober
2016

Arvet efter Zlatan, del II

Zlatan Ibrahimovic trampar vatten i Manchester. Lagets oförmåga att ta poäng genom annat än utpräglad defensiv säger en hel del om de problem som tränaren José Mourinho försöker få rätsida på. 4–2–3–1 har inte funkat.

Istället drar man tillbaka folk, låter innermittfältarna dubbelparkera framför mittbackarna och låter "spelet" handla om att dynga långt på Zlatan. Detta sker till priset av att en rad spelare inte kommer till sin rätt.

Pogbas sätt att ta emot bollen, vända upp och plöja en fåra framåt är inte efterfrågat. Wayne Rooney är också marginaliserad. På väg ut? Säljas i vinter? Kanske. Men det som skär mest i själen på en som gillar smarta spelare är att Marcus Rashford hamnar på undantag. Istället för att matchas hårt som spets, och på sikt bli en man för det engelska landslaget, spelar han utputtad på en flank. Att gå på topp, i mitten tillsammans med Zlatan är det inte tal om.

I så fall måste Ibrahimovic och Rashford skapa ett samförstånd. Så kommer det aldrig att bli. Det borde varje människa förstå som följt Zlatan i blågult. Han är lika ointresserad av detta som han en gång var av att få till ett samarbete med Lionel Messi. "Me, myself and I" – större hänsyn än så tar inte Z.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39