15
augusti
2016

Bara början för United

Manchester United klarade av säsongsöppningen i nivå med förväntningarna. Man besegrade Bournemouth borta med 3–1. Det är bra, inte minst med tanke på att laget förra säsongen förlorade motsvarande match. José Mourinho har ännu aldrig förlorat en säsongspremiär i Premier League. Zlatan Ibrahimovic har nu gjort mål i sina debutmatcher i Serie A, La Liga, Ligue 1, Premier League och Champions League.

Men Mourinhos gryta behöver puttra ytterligare en månad eller två. Fler nyförvärv ska inte bara integreras utan också sätta sin stämpel på spelet. Mkhitaryan började på bänken och kom in sista kvarten. Pogba fanns inte med alls. Därför kan ingen påstå att United ännu har skaffat sig ett spel även om en av de nya, mittbacken Eric Bailly, ansågs vara bäst på plan.

"Det är inte lätt. Allting är nytt, från lagkamrater till klubb, miljön, arenorna. Men långsamt börjar jag vänja mig och jag spelar mitt eget spel och hjälper laget att vinna." Så citerades Zlatan i The Guardian. Att han spelar sitt eget spel betyder i det här fallet att han började falla tillbaka och hämta bollen efter en första halvlek utan egen bollkontakt i offensivt straffområde. Sådant funkar mot Bournemouth...

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39