19
mars
2018

Dialog inte rätt väg

Vintern biter sig kvar och därför valde arrangörerna att spela cupsemifinalen mellan AIK och Djurgården med taket på plats. Inför dessa förutsättningar gjorde båda lagens anhängare en analys som tyder på att deras hjärnor är mindre än knappnålshuvuden: Bengaler ska brännas!

Resultatet av dessa genomruttna narcissisters idoga arbete blev att matchen måste flyttas fram en timma. Reaktionerna från folk som är mer intresserade av att se fotboll än att följa hur ett två gäng idioter försöker ta över föreställningen lät inte vänta på sig. Försvarstalen, som går ut på att det är fel beslut av arrangörerna att spela med tak och att ventilationen är ”felkonstruerad”, förvånar inte. Ingenting förvånar väl egentligen när det gäller dessa hopar.

Det är hög tid att insläppen på Friends och Tele2 får samma säkerhetsapparatur som finns på flygplatserna. På så sätt skulle det bli omöjligt att smuggla in fyrverkeripjäserna. Integritetskränkande? Möjligen, om vederbörande valt mumindalen som förvaringsplats för komponenter. Men det får ju å andra sidan ses som självförvållat.

Svensk Elitfotboll borde driva på hårdare i förstärkningen av säkerhetsarbetet. Dialog leder ingen vart. Ingen gynnas av händelser av den här arten.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39