08
augusti
2016

DIF – ett omöjligt uppdrag

Djurgården är en fotbollsklubb med slagsida och att vara tränare där är därför ett omöjligt uppdrag. Klubben har under 2000-talet varit lika framgångsrik som vanskött, lika mycket ett organisatoriskt föredöme som ett avskräckande exempel på vad internt intrigspel kan ställa till med.

Sakernas tillstånd nådde en sportslig botten hösten 2009 när laget kvalade sig kvar mot Assyriska. Några år senare var det allmänna kaoset totalt när pratkvarnen Magnus Pehrsson fått härja fritt och drivit upp spelaromsättningen till en sanslös nivå. Miljoner hade gått upp i rök och hösten 2013 var det norrmannen Per Mathias Høgmo som räddade laget.

Nu har Høgmos efterträdare Per Olsson fått foten. Han anställdes med löfte om att få arbeta långsiktigt, det enda arbetssätt han känner efter decennier med Gefle. Men då hade han inte räknat med sportchefen Bosse Anderssons tvångsmässiga köpande och säljande av spelare. Spelaromsättningen är inte mindre nu än under Pehrsson. Skillnaden är att den ger vinst. Allt annat är oväsentligt. Efter 30 månader med det arbetssättet har nu Mark Dempsey plockats in med en uppgift: Att rädda vad som räddas kan. Lycka till, säger Bister.

Vi Tippa         Box 17004         104 62 Stockholm         tel: 08-444 74 30         Fax: 08-444 74 39